Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новий етап розвитку: Коростенський завод МДФ відкриває філію на Закарпатті

08 Жовтня 2024 • 15:17

Кіл-сть переглядів: 114

Як повідомляє Житомирський обласний центр зайнятості, Коростенський завод МДФ розширює свою діяльність на західні регіони України. Незабаром на Закарпатті запрацює нова філія підприємства, яка створить 1100 робочих місць. Це стане важливим кроком для розвитку місцевої економіки та інтеграції сучасних технологій на регіональному рівні.

Новий завод буде оснащений передовими автоматизованими лініями виробництва від провідних німецьких компаній. Для налаштування та запуску цього обладнання на перший етап запросили шість іноземних спеціалістів. Вони будуть працювати як супервайзери та навчатимуть місцевих працівників. Ці експерти володіють унікальними навичками роботи з обладнанням, яке працює на основі супутникових систем зв’язку. Оскільки в Україні поки що немає фахівців з таким досвідом, підприємству доведеться і надалі залучати іноземних професіоналів для розвитку виробництва.

Для забезпечення працевлаштування іноземців директорка заводу, Катерина Самчук, звернулася до Житомирського обласного центру зайнятості, з яким у підприємства давно склалася плідна співпраця. Директорка центру Галина Корінна та завідувач сектору з питань працевлаштування іноземців Олександр Суховецький підтвердили готовність допомогти з оформленням необхідних документів.

Галина Корінна наголосила, що одним із ключових факторів для надання дозволу на працевлаштування іноземних спеціалістів є відсутність в Україні необхідних кадрів. З початку 2024 року обласний центр зайнятості вже оформив дозволи для близько 70 іноземних працівників, що коштувало їхнім роботодавцям близько 1,2 млн грн.

Запуск нової філії Коростенського заводу МДФ на Закарпатті — це вагомий крок для розвитку деревообробної промисловості в Україні. Інтеграція сучасних технологій та співпраця з іноземними фахівцями допоможуть підвищити ефективність виробництва та забезпечити робочими місцями сотні місцевих жителів.

 

Версія для друку