Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уродженець Звягеля Ростислав Перехожук увійшов до ТОП-50 престижної премії Global Teacher Prize Ukraine в номінації «Дошкілля»

08 Жовтня 2024 • 16:09

Кіл-сть переглядів: 193

У світі, де професія вихователя традиційно асоціюється з жінками, молодий педагог Ростислав Перехожук довів, що чоловіки можуть бути не менш успішними у сфері дошкільної освіти. Адже Ростислав увійшов до ТОП-50 номінації «Дошкілля» престижної премії Global Teacher Prize Ukraine, підтвердивши свою професійну майстерність та відданість педагогічній справі. Його визнання на національному рівні — це важливий крок у подоланні гендерних стереотипів.

 

Народжений у Звягелі, Ростислав Перехожук навчався у Ліцеї №1 імені Лесі Українки, звідки випустився у 2014 році. Після цього він продовжив освіту у Політехнічному коледжі, де здобув технічну спеціальність, а згодом вивчав «Електроенергетику» у Національному університеті біоресурсів та «Облік і оподаткування» у Державному податковому університеті. Проте з 2020 року його кар’єрний шлях кардинально змінився, і Ростислав почав працювати з дітьми.

 

Його педагогічний шлях розпочався з роботи тьютором — наставником, який допомагає дітям не лише засвоювати навчальні матеріали, а й розвивати особисті інтереси та навички. З жовтня 2022 року Ростислав став керівником гуртка «Наукові досліди» в освітньому закладі Unique School, а з січня 2024 року він працює в приватному інноваційному садочку Unique Kids у Бучанському районі.

 

Досягнення Ростислава Перехожука — це не лише його особистий успіх, але й свідчення того, що професія вихователя не має гендерних обмежень. Його приклад надихає інших чоловіків обирати цей шлях, доводячи, що вони можуть бути такими ж успішними та ефективними у роботі з дітьми, як і жінки.

 

Довідково. Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, покликана відзначити вчителів, які роблять вагомий внесок не тільки у навчання своїх учнів, але й у розвиток суспільства загалом. Премія, започаткована у 2017 році громадською спілкою «Освіторія» у партнерстві з Varkey GEMS Foundation, спрямована на підвищення престижу педагогічної професії в Україні.

 

 

Версія для друку