Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині розпочався грибний сезон: як убезпечити себе від отруєння грибами. ВІДЕО

08 Жовтня 2024 • 16:30

Кіл-сть переглядів: 566

З настанням осені на Житомирщині активно розпочався сезон збору грибів, що приносить не тільки радість від тихого полювання, але й потенційні ризики. Гриби є специфічним продуктом, і неправильне їх споживання може призвести до отруєнь. Тому важливо пам’ятати про основні правила безпеки під час збору та підготовки грибів до споживання.

 

Гриби містять значну кількість азотистих речовин, таких як білки, а також жири, вуглеводи, вітаміни (В1, РР) та мінерали (зокрема фосфор). Однак клітковина хітин, що входить до їхнього складу, погано перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають важкою їжею. Тож підходити до їх збору та приготування потрібно з особливою обережністю.

 

Ми звернулися за порадами до начальника відділу санепіднагляду Держпродспоживслужби області Ірини Загородньої та біолога Марини Швець, які розповіли, як правильно збирати та споживати гриби, щоб уникнути отруєнь.

 

Детальніше у відео.

 

Версія для друку