Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина розвиває міжнародне партнерство з США: нові можливості співпраці

10 Жовтня 2024 • 15:44

Кіл-сть переглядів: 258

Сьогодні, 10 жовтня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко провів зустріч із представниками американської благодійної організації August Mission зі штату Юта — Ніколасом Едбруком Фаулером та Девідом Еджелом. Під час якої обговорювалися перспективні напрямки співпраці та можливі проєкти, які можуть бути рекомендовані для реалізації урядом і неурядовими організаціями штатів Юта та Індіана.

 

Нагадаємо, що нещодавно Житомирська обласна військова адміністрація підписала меморандум про економічну, академічну та культурну співпрацю зі штатом Індіана. План його реалізації буде затверджено найближчим часом. Наразі триває активна робота щодо встановлення партнерських відносин зі штатом Юта. Співпраця з благодійною організацією August Mission стане важливою складовою в налагодженні цих відносин та розвитку міжрегіональних зв’язків.

 

Під час зустрічі Віталій Бунечко окреслив пріоритетні напрямки, що обговорювалися з американськими колегами.

«Серед важливих напрямків, які обговорили з американськими колегами, — підтримка переселенців та ветеранів війни, навчання реабілітологів та медичних працівників, обмін досвідом у сфері ментального здоров’я. Також йшлося про реалізацію проєктів з будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, укриттів та інших інфраструктурних ініціатив. Окрему увагу ми приділили можливості реалізації спільних інвестиційних проєктів», — зазначив очільник області.

Ніколас Едбрук Фаулер та Девід Еджел також відзначили можливість співпраці у військовій сфері, зокрема у виробництві дронів, що є актуальним для підтримки української обороноздатності.

 

Віталій Бунечко запевнив американських партнерів у повній підтримці з боку Житомирської обласної військової адміністрації та поділився напрацюваннями, які сприятимуть швидкому та ефективному розвитку спільних інтересів.

«Ми готові працювати на зміцнення наших міжнародних зв’язків та забезпечити ефективну реалізацію проєктів, що обговорювалися. Важливо, щоб наша співпраця принесла конкретні результати як для Житомирщини, так і для наших партнерів зі Сполучених Штатів», — наголосив Віталій Бунечко.

Зустріч відкриває нові можливості для зміцнення зв’язків між Україною та США, розширення співпраці на економічному, гуманітарному та військовому рівнях.

 

Версія для друку