Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підтримка дитячих будинків сімейного типу на державному рівні, – Житомирська ОВА

14 Жовтня 2024 • 09:43

Кіл-сть переглядів: 118

У Житомирській області продовжується розвиток сімейних форм виховання для дітей, які залишилися без батьківської опіки. Станом на 2024 рік у регіоні створено 69 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), у яких виховуються 454 дитини. Протягом цього року було створено 4 нові сім’ї, в які влаштовано 41 дитину. Ці родини забезпечують вихованцям не лише дах над головою, але й стабільність, сімейне тепло та підтримку у важкі часи.

 

На державному рівні уряд України ухвалив Постанову, яка передбачає розподіл субвенції з державного бюджету на придбання житла для 94 дитячих будинків сімейного типу. Загалом на підтримку таких родин у 2024 році виділено 563,3 мільйона гривень, з яких 16,8 мільйона гривень спрямовано на Житомирщину. Ці кошти будуть використані для забезпечення житлом родин, які виховують від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Із загальної кількості ДБСТ  81 родина наразі перебуває у статусі тимчасово переміщених осіб або планує повернутися в Україну з евакуації за кордоном. Ще 13 дитячих будинків — новостворені.

 

Підтримка дитячих будинків сімейного типу є пріоритетним завданням для забезпечення стабільності та соціального захисту дітей, які залишилися без батьківської опіки. Важливо, що ці кошти надають можливість дітям не тільки мати дах над головою, але й зберігати сімейні зв’язки та відчувати підтримку суспільства у важкі часи.

 

Версія для друку