Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Естонська делегація на чолі з Міністеркою освіти Крістіною Каллас відвідала Житомирщину: обговорили подальшу співпрацю в освітній сфері. ФОТО. ВІДЕО

15 Жовтня 2024 • 18:36

Кіл-сть переглядів: 267

Сьогодні, 15 жовтня, Житомирщину з робочим візитом відвідала естонська делегація на чолі з Міністеркою освіти та науки Естонії Крістіною Каллас. Під час візиту було проведено важливу робочу зустріч з начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком та заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Вінницьким, на якій обговорили перспективи розвитку освітнього середовища України, зокрема Житомирського регіону.

 

Віталій Бунечко наголосив на тому, що співпраця між Естонією та Житомирщиною є результативною і продовжує поглиблюватися.

«Естонія постійно підтримує Житомирщину та Україну в цілому, роблячи значний внесок у відновлення нашої освітньої інфраструктури. Яскравий приклад такої співпраці — новий дитячий садочок в Овручі. Перші випускники цього садочку вже пішли до школи. Це не просто навчальний заклад, а символ відродження наших міст і надія на мирне та безпечне дитинство для наших дітей», — підкреслив очільник області.

Крістіна Каллас відзначила важливість розвитку освіти для обох країн та поділилася досвідом Естонії у впровадженні сучасних освітніх стандартів на всіх рівнях. Вона зазначила, що обмін досвідом з Україною стане корисним і продуктивним.

«Ми допомагатимемо Україні стільки, скільки буде потрібно. Розвиток освітнього середовища — це важливий аспект формування суспільства. У нас з Україною багато спільного, особливо в нашій історії. Тому я впевнена, що наші напрацювання у галузі дошкільної, середньої та вищої освіти принесуть взаємну користь», – зауважила Крістіна Каллас.

Окремо учасники зустрічі підкреслили важливість розвитку професійно-технічної освіти, яка є важливою частиною модернізації економіки. Усі присутні погодилися, що підготовка кваліфікованих спеціалістів — це ключ до економічного зростання та стабільності.

 

Після зустрічі естонська делегація разом з заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Вінницьким та першою заступницею начальника Житомирської ОВА Наталією Остапченко відвідали Центр професійно-технічної освіти та Ліцей № 3 у Житомирі. Вони ознайомилися з матеріально-технічною базою освітніх закладів, а також обговорили подальші кроки щодо розширення співпраці.

 

Співпраця Житомирщини з Естонією є зразком ефективного міжнародного партнерства, яке спрямоване на розбудову освітньої інфраструктури та покращення якості освіти. Завдяки таким ініціативам, як відбудова шкіл та садочків, реалізація нових освітніх програм і обмін досвідом, Україна наближається до створення сучасного освітнього середовища, яке буде відповідати європейським стандартам і задовольняти потреби усіх учасників освітнього процесу.

 

 

 

Версія для друку