Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Опалювальний сезон: Віталій Бунечко взяв участь у нараді Офісу Президента України

16 Жовтня 2024 • 09:16

Кіл-сть переглядів: 91

Вчора, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко взяв участь в онлайн-засіданні Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2024/25 року під час воєнного стану.

 

Обговорили стан готовності регіонів до опалювального сезону та виклики, з якими стикаються громади в умовах війни.

 

Як зазначив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль на сьогодні в країні житлові будинки готові до опалювального сезону  на 99%, а школи, садки та лікарні  на 100%.

 

Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Шкураков наголосив на важливості завершення підготовки до зими, підкресливши, що громади мають бути готові до надзвичайних ситуацій й швидко реагувати на ту чи іншу ситуацію.

 

Особливу увагу було приділено питанням забезпечення альтернативними джерелами електроенергії та безпековим заходам на енергетичних об’єктах. У разі загострення ситуації підготовлені плани оперативного реагування задля забезпечення безперебійного надання послуг.

 

Як зазначив начальник Житомирської ОВА наразі всі служби працюють з максимальною ефективністю  та роблять усе можливе, щоб забезпечити тепло і світло для жителів області.

“Попри усі виклики Житомирщина підходить до опалювального сезону належно підготовленою. Завдяки тісній співпраці між обласною адміністрацією, комунальними підприємствами та енергетиками, усі необхідні заходи для стабільного функціонування інфраструктури були вчасно проведені”, – окреслив стан справ Віталій Бунечко.

Очільник області також наголосив на важливості спільної роботи всіх відповідних служб та організацій для підтримання стабільного енергозабезпечення в умовах воєнного стану. Водночас розроблено плани дій на випадок екстрених ситуацій, що дозволить забезпечити оперативне реагування та безперебійне постачання енергоресурсів у разі загострення ситуації.

 

 

Версія для друку