Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У майбутньому я бачу себе в бізнесі та науці, — зазначив учасник МАН України Дмитро Грищук

17 Жовтня 2024 • 15:27

Кіл-сть переглядів: 244

Сучасний світ вимагає нових підходів до освіти, що допоможуть підготувати молодь до викликів майбутнього. Саме Мала академія наук України (МАН) є унікальною платформою, яка надає можливості для розвитку юних талантів й співпраці з провідними педагогами та науковцями.

 

Одним із таких талановитих учасників МАН став Дмитро Грищук, який з 2021 року активно навчатися разом з Житомирським територіальним відділенням МАН України.

 

Його перший науковий проєкт — «Мобільний додаток Лікарняна каса» — був представлений на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН України у секції програмування та інформаційних технологій. Пройшовши відбіркові етапи в Житомирській громаді та на обласному рівні, Дмитро здобув диплом III ступеня на всеукраїнському рівні. Цей успіх став лише початком його наукового шляху.

 

У наступні роки Дмитро неодноразово брав участь у конкурсі МАН, досліджуючи різні теми. У 2022 році він виступив із роботою в секції «Валеологія», а у 2023 році – у секції «Програмна інженерія». Окрім цього, юний дослідник залучався до інших інтелектуальних змагань, що дозволило йому здобути призові місця на обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

 

Зараз Дмитро Грищук навчається в 11 класі ліцею № 21 м. Житомира, Комунальному закладі позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради і є призером інтелектуальних конкурсів обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів. У 2022 році Дмитро здобув золоту медаль Kaohsiung International Invention & Design EXPO. А улітку 2024 року в Нью-Йорку він виборов срібну медаль у міжнародному конкурсі Genius Olympiad (секція «Програмування»).

 

Дмитро пояснює свій вибір напрямків для наукових досліджень так: «Мене дуже цікавлять комп’ютерні системи та мережі. Галузь технологій передачі даних та мультимедіа розвивається надзвичайно швидко, і дослідження в цій сфері дозволяє застосовувати наявні знання та отримувати нові».

У майбутньому він бачить себе в бізнесі та науці, плануючи продовжувати наукові дослідження й впроваджувати інновації в реальні проєкти.

 

Історія Дмитра Грищука – це приклад того, як наполеглива праця, підтримка педагогів та можливості, які надає МАН, допомагають молоді досягати нових висот та реалізовувати свої таланти на міжнародному рівні.

 

Нагадуємо, що днями Віталій Бунечко нагородив переможців Малої академії наук України. 

 

Версія для друку