Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Перспективи розвитку КНП “Обласний медичний спеціалізований центр”. Співпраця з міжнародними партнерами

28 Жовтня 2024 • 14:57

Кіл-сть переглядів: 271

Громадська організація «Сучасний Формат» оголосила про початок роботи над залученням фінансування для ремонту та декількох відділень у КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

 

Спільно з партнерами з Нідерландів Boot Development Foundation команда розробляє проєкт оновлення медичного закладу та планує залучити грантові кошти для його реалізації.

 

Від гуманітарної допомоги до системних змін

 

Виконавча директорка НУО «Сучасний Формат» Жанна Соловйова, зазначила, що ідея проєкту виникла в рамках тісної співпраці з нідерландськими партнерами:

 

«Від початку війни ми регулярно отримуємо гуманітарну допомогу від Boot Development Foundation. Тепер ми прагнемо розширити цю співпрацю та спільно знайти ресурси для реновації КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради. Ми провели зустріч із керівництвом лікарні та розпочали роботу над проектом реновації кількох відділень та облаштування прогулянкової зони для пацієнтів. Попередній бюджет проекту становить понад 1 мільйон євро. Важливо, що  лікарня готова зробити власний внесок у ремонт, що підтверджує її зацікавленість у змінах», — зазначила Жанна Соловйова.

 

До зустрічі також долучилися представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА.

 

Планується не лише відремонтувати кілька відділень, а й облаштувати нову прогулянкову зону для пацієнтів.

 

Кейс Бут, керівник Boot Development Foundation, розповів, компанія допомагає Україні з 2004 року, спрямовуючи 5% своїх прибутків на реалізацію невеликих соціально важливих проєктів. З початком широкомасштабної війни у 2022 році фонд вирішив зосередити всю свою діяльність на допомозі Україні. 6-7 разів на рік представники Boot Development Foundation особисто доставляють гуманітарну допомогу для українців, які постраждали від російської агресії.

 

«Ми хочемо зробити більше, ніж просто доставляти гуманітарну допомогу. Наша мета — використати наш досвід в реалізації інфраструктурних проєктів. Ми відвідали заклад, поспілкувалися з директором та Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, побачили умови, в яких перебувають пацієнти з психічними розладами. Зрозумівши нагальність ситуації, ми підготували проєкт ремонту лікарні та зараз прагнемо залучити фінансову підтримку для спільного втілення цієї ідеї», — сказав Кейс Бут.

 

Команда проєкту наразі зосереджена на підготовці проєктної заявки та пошуку додаткових джерел фінансування. Ініціатори впевнені, що спільні зусилля української сторони та міжнародних партнерів допоможуть суттєво покращити умови в лікарні та створити простір, що відповідатиме сучасним стандартам.

 

«Сьогодні ми живемо в складний час, і кількість таких пацієнтів зростає. Заклад виконує не лише лікувальну, а й профілактичну функцію, надаючи реабілітацію людям після стресів чи депресій. Саме тому це питання зараз є в пріоритеті, і обласна військова адміністрація приділяє йому особливу увагу. Ми дуже вдячні благодійним організаціям і партнерам, які підтримують наші ініціативи. На жаль, нинішній стан лікарні потребує великих інвестицій. Приміщення потребують оновлення, палати та санвузли — реконструкції, щоб забезпечити пацієнтам по-справжньому гідні умови», — зазначила т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Валентина Донець.

Версія для друку