Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кулінарні хаби — осередки, які забезпечують якісну підготовку фахівців у галузі харчування

26 Листопада 2024 • 14:02

Кіл-сть переглядів: 170

Збереження здоров’я молодого покоління є одним із ключових завдань суспільства. Здорове харчування посідає вагоме місце у формуванні фізичного та психологічного добробуту дітей. Воно забезпечує правильний розвиток організму, підвищує рівень активності та сприяє зміцненню імунітету.

 

Саме тому у рамках реформи шкільного харчування, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, яка є одним із пріоритетів державної політики, на Житомирщині створено кулінарні хаби. Їх головна мета — підготовка та підвищення кваліфікації кухарів, які працюють у шкільних їдальнях, для впровадження сучасних стандартів харчування.

 

Ці хаби функціонують на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти:

 

  • державного навчального закладу «Центр сфери обслуговування м. Житомира»;
  • Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради;
  • закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Коростишівський професійний коледж».

 

На створення кулінарних хабів з обласного бюджету було спрямовано майже 3 млн грн.

 

Кулінарні хаби — це сучасні навчально-практичні центри, які виконують функції перепідготовки, підвищення кваліфікації та проведення майстер-класів для кухарів, зокрема тих, які працюють у закладах освіти.

 

На базі ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» діє навчально-практичний центр, де у 2022–2023 роках перепідготовку пройшли 586 кухарів.

 

На базі Житомирського професійного ліцею у 2024 році кваліфікацію підвищили близько 300 кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти області.

 

Кулінарні хаби стають осередками якісної підготовки спеціалістів, що дозволить покращити стандарти харчування у школах, сприяючи здоровому розвитку дітей.

 

Версія для друку