Житомирщина: Євген Клопотенко провів майстер-клас у Радовельському ліцеї, популяризуючи здорове харчування серед молоді

18 Березня 2025 • 10:21
Кіл-сть переглядів: 145
Популяризація культурних цінностей та традицій українського народу є важливим кроком для розвитку молодого покоління. Яскравим прикладом такої роботи став захід, проведений у Біотехнологічному ліцеї села Радовель Олевської громади, на якому учні та батьки мали змогу зустрітися з відомим шеф-кухарем, переможцем телевізійного шоу «Майстер Шеф-5» Євгеном Клопотенком.
Під час майстер-класу, організованого командою Клопотенка, учасники ознайомилися з кулінарними рецептами, які органічно поєднують українські гастрономічні традиції зі смачним та корисним харчуванням. Діти не лише спостерігали за процесом приготування страв, але й активно долучилися до створення справжніх кулінарних шедеврів, отримавши практичні навички та важливий досвід.
Окрім практичного виміру кулінарного мистецтва, зустріч із Євгеном Клопотенком надала учням унікальну можливість безпосереднього спілкування з успішною особистістю, яка своїм прикладом продемонструвала, як наполегливість, віра в себе та захоплення власною справою допомагають знаходити можливості для розвитку та досягати значних результатів.
Цей захід став вагомим внеском у реалізацію державної реформи системи харчування в закладах освіти, започаткованої в Україні у 2020 році за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Метою реформи є кардинальна зміна підходів до організації харчування у школах, що включає як перегляд норм споживання та технологічних процесів, так і формування культури здорового харчування серед дітей і суспільства загалом.
Такі ініціативи сприяють поширенню та укріпленню культурних традицій українського народу, формують у молоді цінності здорового способу життя та наближають до спільної мети — виховання здорового, успішного та щасливого покоління, яке з повагою і любов’ю підтримує українську ідентичність.