Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до підсумкового засідання щодо реалізації реформи шкільного харчування

17 Грудня 2025 • 16:19

Кіл-сть переглядів: 57

Сьогодні, 17 грудня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко долучився до підсумкового засідання щодо реалізації реформи шкільного харчування. Участь у заході взяли прем’єр-міністр Юлія Свириденко, ініціаторка цієї реформи – Олена Зеленська, представники міністерств і центральних органів влади, голови обласних військових адміністрацій та керівники громад.

 

Як зазначила Перша леді України – здорове харчування має починатися з дитинства і саме це ми маємо реалізувати в Україні. Крім того, вже з наступного року безоплатні шкільні обіди будуть отримувати абсолютно всі наші школярі. Адже головна мета реформи шкільного харчування – рівний доступ до якісної їжі для кожної української дитини.

 

У свою чергу, Житомирщина є одним з найбільш активних учасників впровадження реформи. Оновлені харчоблоки, нове корисне меню, системне навчання наших кухарів роботі на сучасному обладнанні – все це рік за роком якісно змінює систему шкільного харчування в області, завдяки цільовим державним субвенціям та співфінансуванню з місцевих бюджетів.

 

Так, у 83 закладах загальної середньої освіти вже створено сучасні освітні простори, встановлено технологічне обладнання у харчоблоках, запроваджено нове меню та форми харчування. Ще у 8 громадах реалізовують проєкти з оновлення та модернізації харчоблоків.

 

Крім того, в області функціонує 3 кулінарних хаби та планується створення четвертого. Понад півтори тисячі кухарів, які працюють у їдальнях закладів освіти підвищили свій кваліфікаційний рівень, а в закладах професійної освіти проліцензовано та проводиться навчання за двома новими професіями: «Кухар дитячого харчування» та «Кухар закладу освіти».

 

Все це дає змогу забезпечити учнів області якісним та корисним гарячим харчуванням.

Версія для друку