Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Загальне виконання бюджету за 2014 рік складає 112%

27 Січня 2015 • 11:44

Кіл-сть переглядів: 637

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, спілкуючись із журналістами перед селекторною нарадою з питань бюджетної децентралізації та затвердження місцевих бюджетів 13 січня.

 

«У 2014 році Житомирщина перевиконала бюджет на 12%, тобто загальне виконання бюджету за рік складає 112%. Це один з найбільших показників за всі роки», – відмітив Сергій Машковський.

 

Керівник області також зауважив, що над обласним бюджетом працювали у святкові та вихідні дні, проводили наради з головами районів та міст, головними розпорядниками коштів. Велася велика роз’яснювальна робота щодо змін та новацій у податковому та бюджетному законодавстві. 

 

«Основна мета децентралізації та змін до бюджетного та податкового законодавства – це автономія та фінансова самостійність місцевих бюджетів. Цьогоріч ми самі визначаємо доходну та витратну частину бюджету. Доходна частина зменшена приблизно на 100 млн. грн. порівняно з минулим роком. Це відбулося за рахунок розщеплення податку з фізичних осіб», – зазначив Сергій Машковський.

 

Так раніше від податку з фізичних осіб 75% отримували бюджети міст та районів і 25% обласний бюджет, наразі ж 60% – міста та райони, 15% – обласний бюджет та 25% – державний бюджет. За словами голови облдержадміністрації, втрати бюджету області від цього становлять 370 млн. грн., а обласного бюджету – 141 млн. грн.

 

«Натомість надано можливість нових надходжень, наприклад, податок на підакцизні товари, від якого прогнозоване наповнення бюджету області на 150 млн. грн. Податок на прибуток підприємств до бюджету області очікується в сумі 5 млн. грн., а до обласного бюджету – близько 15 млн. грн.», – продовжує Сергій Машковський.

 

Керівник області наголосив, що цьогоріч бюджет повністю збалансований, витратна частина відповідає доходній. Дефіциту бюджету немає.

 

Голова обласної ради Віталій Француз відмітив злагоджену співпрацю обласної ради та облдержадміністрації на стадії підготовки бюджету. 

 

«Працюємо над формуванням бюджету всі свята, вже два тижні. Є діалог, немає непорозумінь. Кожен розпорядник захищав потреби своєї галузі», – зазначив Віталій Француз.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку