Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

обговорили зміни в бюджетному та податковому законодавстві

27 Січня 2015 • 13:05

Кіл-сть переглядів: 669

Відбулася нарада керівництва області з головами райдержадміністрацій, районних рад, сільськими, селищними та міськими головами. Захід ініціювало обласне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. Зустріч провели голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та голова обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Сергій Сокальський.

 

Основна мета заходу полягала в тому, аби надати роз’яснення стосовно змін у бюджетному та податковому законодавстві. Представники органів місцевого самоврядування мали нагоду поставити запитання фахівцям департаменту фінансів облдержадміністрації, обласної фіскальної служби та Головного управління Держземагентства в області. 

 

Найчастіше керівники місцевої влади порушували питання про особливості нарахування податку на нерухоме майно, земельний податок і орендну плату, акцизний податок та земельні відносини. 

 

Як зазначив у своєму виступі заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Віктор Венцель, новий Бюджетний кодекс передбачає зміни у напрямку посилення бюджетної автономії місцевих бюджетів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування, посилення стимулюючої складової у розширенні та нарощуванні ресурсного потенціалу місцевих бюджетів. Одночасно з’явилися і нові положення в Податковому кодексі. Посадовець поінформував про основні джерела доходів місцевих бюджетів, наголошуючи на тому, що в новому Бюджетному кодексі відсутній розподіл доходів на кошики, а є лише доходи загального та спеціального фондів.

 

В обговоренні взяв участь і народний депутат від Житомирщини Павло Дзюблик. Він наголосив, що всі неузгоджені питання, а також пропозиції від представників влади та неврегульовані й суперечливі норми чинного законодавства стануть основою для законопроектів, які найближчим часом буде покладено в основу законопроектів, внесених до Верховної Ради України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку