Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обсяг надходжень до загального бюджету області у 2014 році склав 1 млрд. 851,5 млн. грн.

12 Лютого 2015 • 11:16

Кіл-сть переглядів: 698

Обсяг надходжень до загального бюджету області у 2014 році склав 1 млрд. 851,5 млн. грн., що становить 106,4% до розрахункових показників Міністерства фінансів України та 107,1% до планових показників, затверджених місцевими радами. Про це директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко повідомила під час розширеної колегії департаменту фінансів облдержадміністрації 12 лютого.

 

«У порівнянні з 2013 роком минулоріч доходи загального фонду збільшилися на 138 млн. грн. (на 8,1%). Проте планові бюджетні показники були не виконані у містах Коростені та Малині, а також у Коростенському та Бердичівському районах», – зауважила Ганна Ємченко.

 

За словами посадовця, у минулому році місцевими бюджетами отримано 1 млрд. 448,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що майже на 10% більше в порівнянні з 2013 роком.

 

«Не зважаючи на акумулювання у поточному році частини податку з доходів фізичних осіб у державному бюджеті, і надалі необхідно приділяти основну увагу цьому джерелу доходів. Необхідно вивчити якісний склад платників податків у галузевому розрізі», – порадила Ганна Ємченко керівникам районів.

 

За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації, одним із перспективних джерел надходжень бюджетів місцевого самоврядування є плата за використання землі. Від платного користування землею протягом звітного року бюджет отримав 179,8 млн. грн., що на 15,6 млн. грн. більше ніж у 2013 році (на 9,5% більше). Це той платіж, який найменше здатен до податкового імігрування.

 

Також Ганна Ємченко відмітила, що у 2014 році із загальної суми проведених видатків 80% було спрямовано на розрахунки по заробітній платі та за використані енергоносії.

 

На початку свого виступу голова облдержадміністрації Сергій Машковський подякував усім за плідну роботу у минулому році, результатами якої є забезпечення обсягу надходжень до загального бюджету області у 2014 році 1 млрд. 851,5 млн. грн.

 

Керівник області наголосив, що основним завданням є наповнення доходної частини місцевих бюджетів: «Працюйте з підприємцями, пояснюйте їм важливість сплати податків. Адже від цього залежить стале функціонування шкіл, дитячих садочків, лікарень. Ще одним завданням є робота в напрямку легалізації заробітної плати. Особливо це стосується видобувної галузі, а також сільського господарства».

 

Сергій Машковський також звернув увагу на те, що на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 11 лютого Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на відкритості та публічності всіх бюджетів, особливо видатків.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку