Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прагнучи миру в Україні, ми маємо подбати про обороноздатність держави

13 Лютого 2015 • 15:18

Кіл-сть переглядів: 752

Під  час засідання оперативного штабу в Любарі обговорювалися питання, пов’язані із виконанням мобілізаційних завдань у районі, оскільки їх показники є одними із найнижчих в області.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив: «Прагнучи миру в Україні, ми маємо подбати про обороноздатність держави. Треба подумати про тих, хто зараз захищає Батьківщину. Складається враження, що поки у нас все спокійно, ми стоїмо осторонь. Війна стосується кожного. Ми не допустимо зриву мобілізації на Житомирщині. Яскравої картинки для російських ЗМІ в нашій області не буде. Звертаю увагу всіх керівників на місцях, що виконання доведених показників по мобілізації – це не прохання, а завдання держави».

 

Про стан мобілізації в районі доповів військовий комісар Чуднівсько-Любарського ОРВК підполковник Олег Клок. За його словами, доведений план по першому етапу четвертої хвилі часткової мобілізації становить 27 військовослужбовців. Виконання становить 45%. Вже призвано 11 солдатів та 1 офіцера. Окрім цього, одна жінка-доброволець звернулася до військкомату і відправиться для надання медичної допомоги пораненим у Харківський військовий госпіталь. За словами Олега Клока, протягом п’яти останніх днів вручено 571 повістку. План по доставці техніки на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань виконано на 100%.  Варто звернути увагу, що новий військовий комісар працює тут з початку тижня і запевняє, що Любарський район виконає доведені показники.  

Сергій Машковський дав доручення керівникам району затвердити графік чергувань у сільських радах, аби при потребі працівники військового комісаріату могли швидко сконтактувати з відповідальною особою. Окрім цього, голова облдержадміністрації доручив найближчим часом провести нараду з перевізниками та узгодити, аби вони безкоштовно підвозили військовозобов’язаних з Любара в Чуднів, де знаходиться ОРВК. Керівник області також наголосив на необхідності проведення ретельних медичних оглядів та недопущення зловживань.

 

Голова Любарської райдержадміністрації Ігор Кучер повідомив, що в районі триває перевірка захисних споруд. На Любарщині є лише протирадіаційні укриття. Вже перевірено 86 таких об’єктів, з яких 69 придатні. При цьому неготові –  29, обмежено готові – 45, готові – 13. У районі діють «гарячі» телефонні лінії, розповсюджені пам’ятки для громадян з алгоритмом дій у надзвичайних ситуаціях та в місцевій газеті опубліковано перелік захисних споруд із адресами їх розташування. Окрім цього, в райцентрі працює чотири камери відеоспостереження і їх кількість планують збільшити. До патрулювання вулиць у населених пунктах залучаються громадські формування.

 

Як повідомили на засіданні оперативного штабу, на території Любарського району проживає 171 внутрішньо переміщена особа. В основному люди живуть у своїх родичів та знайомих. Вони всі отримують соціальні виплати, забезпечені теплим одягом та продуктами харчування. 9 таких громадян отримали роботу на Любарщині.

 

З Любарського районі в зоні проведення АТО звгинув один військовослужбовець, родині якого забезпечено соціальний супровід. 13 бійців поранені, але вони та їх сім’ї також отримують допомогу від влади та волонтерів.

 

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив: «Причини низьких показників виконання мобілізаційних завдань у Любарському районі зводяться до невідповідального ставлення керівників місцевої влади та військового комісара. Вже змінився військовий комісар і налагоджується співпраця з представниками влади. Не думаю, що патріотизм у Любарському районі нижчий, ніж в Андрушівському чи Ємільчинському. Сподіваюся,що ситуація зміниться в позитивному напрямку».

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку