Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України оголосив про припинення вогню з 00:00 15 лютого

15 Лютого 2015 • 10:00

Кіл-сть переглядів: 808

ПрезидентПрипинити вогонь із 00:00 год. 15 лютого  вздовж всієї лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областяхТакий наказ дав Президент України Петро Порошенко, відповідно до мінських домовленостей, Збройним Силам України, Національній гвардії, підрозділам Міністерства внутрішніх справ, Прикордонної служби, Служби безпеки України

 

Із відповідною заявою Глава держави виступив у Генеральному штабі Збройних Сил України о 23.55 в суботу, 14 лютого. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

 

“Україна завжди дуже відповідально ставилася до виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань. Ми сповнені рішучості ще раз довести це. Буквально за лічені хвилини славні Збройні Сили, Національна гвардія, підрозділи Прикордонних військ, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України виконають мій наказ як Верховного Головнокомандувача припинити вогонь вздовж всієї лінії зіткнення з ворогом в Донецькій і Луганській областях, як це передбачено домовленостями, досягнутими у Мінську у “Нормандському форматі” за участі президентів України, Франції, Росії і Канцлера Німеччини”, – заявив Президент.

 

Глава держави наголосив, що Україна розраховує на відповідальне ставлення протилежної сторони до виконання своїх зобов’язань, адже переговори вийшли на найвищий рівень.

 

Петро Порошенко не акцентував на тому, що буде робити Україна у випадку, якщо мирний процес буде зірвано. “Скажу лише одне – отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо. І нехай простить мене Господь”, – заявив Глава держави.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку