Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники влади та громада Романівського району спільно дбають про мир і безпеку

17 Лютого 2015 • 10:15

Кіл-сть переглядів: 866

За словами заступника голови Романівської райдержадміністрації Олександра Біленького, найважливіше завдання для представників різних рівнів і гілок влади в районі – це безпека всіх 29 тис. жителів Романівщини. Зараз на постійному контролі перебуває стан захисних споруд та рівень їх готовності у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Так у районі налічується 54 таких об’єкти, але придатні лише 21, з яких 14 вже проінвентаризовані, а на 7 найближчим часом буде виготовлена необхідна документація. Окрім цього є 41 захисна споруда, яка може бути використана для тимчасового перебування людей. Всі такі об’єкти забезпечені найнеобхіднішим.

 

Олександр Біленький підкреслив, що важлива увага приділяється розробці детальних планів евакуації дітей зі шкіл та садочків. У всіх навчальних закладах проводиться роз’яснювальна робота, аби паніка та необізнаність не завадили правильним діям у разі виникнення загрози життю і здоров’ю дітлахів. Як повідомив посадовець, у Романові працює дві електросирени і зараз вирішується питання щодо встановлення гучномовців у кожному населеному пункті району.

 

Аналізуючи виконання завдань в рамках четвертої хвилі часткової мобілізації у Романівському районі, Олександр Біленький наголосив, що мобілізаційні завдання виконані на 100%. З району призвані 34 військовослужбовці, у тому числі 1 офіцер. У навчальних закладах та на підприємствах проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна кампанія, спрямована на утвердження патріотичних цінностей.

 

Зараз на Романівщині немає байдужих людей до долі нашої Батьківщини. Жителі району, керівники  підприємств, агроформувань та приватні підприємці збирають гроші, продукти харчування, одяг, взуття та засоби захисту для земляків, які беруть участь в АТО. А ті, хто не має такої можливості, передають на передову квашену капусту, сало, в’язані теплі речі, захисні сітки та шиті вручну ковдри. Заступник голови райдержадміністрації констатує, що завдяки такій допомозі люди підтримують не лише своїх земляків, а й бійців всього підрозділу, де вони проходять службу.

 

Олександр Біленький повідомив, що, на жаль, двоє жителів Романівського району загинули під час проведення АТО, а семеро отримали поранення. Влада опікується родинами мужніх захисників та допомагає пораненим швидше стати на ноги.

 

Не менш важливим напрямком роботи є допомога переселенцям зі східних областей. Наразі на Романівщині проживає 159 таких громадян, 21 особа працевлаштована, 19 – перебувають на обліку в центрі зайнятості. Люди в основному проживають у рідних та знайомих, а також у приватному секторі в сільській місцевості. Будинки з пічним опаленням забезпечені дровами, а всі переселенці отримали продукти харчування та теплий одяг.

 

Олександр Біленький визнає, що успішного вирішення цих та інших актуальних проблем вдається досягати завдяки консолідованій позиції та спільним зусиллям влади та громади Романівщини. Заступник голови райдержадміністрації закликає жителів району бути уважними та активними, адже від цього залежить безпека в нашій державі.

 

Про це заступник голови Романівської райдержадміністрації Олександр Біленький розповів під час запису програми «Відкрита студія. Спецвипуск» 17 лютого на телеканалі «Союз-TV».

 

Прес-служба облдержадміністрації      

       

Версія для друку