Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відкрили фотовиставку, присвячену бойовим будням наших земляків на передовій

17 Лютого 2015 • 18:21

Кіл-сть переглядів: 690

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича сьогодні, 17 лютого, відкрилась фотовиставка військовослужбовця 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Валерія Логінова «Війна без глянцю». Автор, відомий для багатьох людей за позивним «Акольд», представив жителям та гостям обласного центру майже 140 світлин, які він знімав на свій телефон протягом вересня-листопада минулого року у найгарячіших точках проведення АТО. Фотографії присвячені бійцям 4-тої аеромобільної десантної роти 2-го батальйону 95-ї бригади, яка більше відома під назвою «рота ведмедів».

 

Валерій Логінов розповів: «Це виставка не моя, я просто знімав хлопців, які були поряд зі мною і підтримували у непрості моменти. Наша спільна історія розпочалась 11 березня 2014 року. На жаль, 8 бійців роти загинули, але дехто з них є на цих фото. На виставці немає постановочних світлин і картинок із поля бою. Вона показує стосунки між чоловіками під час війни, дружбу, взаєморозуміння. Все це дозволило пройти через складні випробування, загибелі бойових побратимів та життя за відсутності побутових умов. Я намагався зловити моменти, коли хлопці були щасливими, адже війна – це не лише бої на передовій, а й життя».   

 

«Аскольд» повідомив, що в Житомирі створена громадська організація «Бойове братерство ветеранів АТО», яка буде допомагати не лише житомирським військовослужбовцям, а всім учасникам бойових дій на сході України. Валерій Логінов вже розпочав займатися вирішенням проблем своїх бойових побратимів і запевнив: «Ми не відступимо і будемо змагатися поки не переможемо».

 

Командир 4-ї роти капітан Павло Розлач у кількох словах розповів про її історію: «У мене був позивний «Ведмідь», своїх бійців я ласкаво називав ведмежатами, а тому й наша рота стала ведмежою».  

 

Самі ж військовослужбовці, які стали героями фотографій Валерія Логінова, небатослівні. Молоді хлопці дякують всім, хто прийшов на виставку і визнають, що моральна підтримка для них часто значно важливіша, ніж фінансова.

 

Поки житомиряни оглядають світлини із життя земляків-військовослужбовців в зоні проведення АТО, на фотовиставку «Війна без глянцю» вже чекають у Дніпропетровську і Києві.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку