Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Військові медики ВДВ продовжують надавати лікарську допомогу в зоні АТО

22 Лютого 2015 • 11:58

Кіл-сть переглядів: 828

На Сході країни особовий склад  медичної  роти  95 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України продовжує надавати кваліфіковану та елементи спеціалізованої медичної допомоги «крилатим піхотинцям», які виконують бойові завдання. Про це  повідомляє Регіональний медіацентр Міністерства оборони України із зони АТО.

 

Фахівцями підрозділу, в який входять військові лікарі різного профілю та середній медичний персонал, розгорнуто на п’ятдесят ліжко-місць госпітальне, операційно – перев’язувальне, приймально – сортувальне, евакуаційне відділення, стоматологічний кабінет. Для здійснення медичного забезпечення підрозділів, які виконують завдання на визначених рубежах додано медичну групу, до складу якої увійшли хірург та анестезіолог Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

 

Лікарсько-сестринським складом проводиться як амбулаторний прийом пацієнтів так і стаціонарне лікування хворих та військовослужбовців, які отримали поранення в ході виконання бойових завдань. При потребі здійснюється евакуація хворих до спеціалізованих лікувальних закладів. Крім того, медики-десантники у складі підрозділу здійснюють медсупровід особового складу в ході бойових дій.

 

Саме на фахівців підрозділу покладається  статистичний облік: моніторинг знаходження «крилатих піхотинців», котрі внаслідок отриманих поранень перебувають на лікуванні та реабілітації у військових та цивільних медичних закладах.

 

Завдяки державній підтримці та потужному волонтерському руху відділення обладнані потрібною апаратурою та спецтранспортом.

 

 

«У кожного із медиків ВДВ є великий досвід надання першої медичної допомоги на полі бою, під час евакуації, в польових умовах. Кожен вважає своїм обов’язком бути там, де найбільше він буде потрібен, де його фаховий вишкіл врятує життя, збереже здоров’я», – зазначає начальник медичної служби бригади.

 

Не можна не згадати і про водіїв санітарних автівок, у котрих техніка завжди «на ходу», а вони самі готові при першому наказі виїхати в заданий район. Саме їм завдячує не один десяток поранених військовослужбовців, яких вони під обстрілом ворожої артилерії евакуювали.

 

 

Варто звернути увагу, що в  складі роти виконують завдання жінки-військовослужбовці  служби за контрактом. Всі вони розуміють, що сьогодні потрібні у визначених районах, що від їхніх вчасних та професійних дій залежить здоров’я військовослужбовців.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку