Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майже півтори сотні прикордонників із Житомирщини вирушили на схід України

23 Лютого 2015 • 09:50

Кіл-сть переглядів: 649

21 лютого в місті Овручі провели на схід України майже 150 прикордонників. Бійці оперативної прикордонної комендатури вирушили у неспокійний регіон на три місяці для виконання почесного обов’язку – укріплення і захисту східних кордонів нашої держави. Найкращі сапери, снайпери і танкісти пройшли курс кваліфікованої підготовки та отримали чіткі завдання від командування Північного регіонального управління Державної прикордонної  служби України.    

 

Того дня на центральній площі міста зібралися рідні, друзі та колеги мужніх захисників Батьківщини. Підтримати прикордонників прийшли і представники влади – голова Овруцької районної ради Василь Налапій, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Бібко та міський голова Валерій Шваб. Посадовці подарували символічні обереги – прапор Овруцького району та ікону.

 

До бійців звернувся генерал-майор Володимир Плешко: «Ми маємо захистити наше право вільно жити та працювати на рідній землі. Впевнений, що кожен із вас готовий продовжити бойову славу 26-ї, 30-ї та 95-ї бригад, якими пишається Житомирщина».

 

Прикордонників на успішне виконання завдань благословив  священик, а діти подарували їм обереги та маленьких янголят-охоронців.  

 

Самі ж бійці запевняють, що повернуться додому живими, здоровими і обов’язково з перемогою. Вони переконані, що їм вистачить патріотизму та вмінь і навичок відновити мир і спокій в Україні.

 

Прес-служба облдержадміністрації     

 

              

 

Версія для друку