Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 46 від 14.02.2015

23 Лютого 2015 • 14:54

Кіл-сть переглядів: 1 022

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

14.02.2015

 

№ 48

Про стан автомобільних доріг
в області та шляхи
вирішення питань щодо
їх поліпшення у 2015 році

 

 

Службою автомобільних доріг в області на виконання робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування області використано 81 825,3 тис.грн, у тому числі:
з організації та безпеки дорожнього руху – 13 754,8 тис.грн.;
на зимове утримання автомобільних доріг – 21 458,8 тис.грн.;
на проведення аварійних робіт (ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій покриття) – 17 143,1 тис.грн.
На автомобільних дорогах загального користування Житомирської області ліквідовано ямковості – 102 418 м2, у тому числі:
на автомобільних дорогах державного значення – 51 403 м2;
на автомобільних дорогах місцевого значення – 51 015м2.
Також проведено певні заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху, на які минулого року було спрямовано 13 754,8 тис.грн, зокрема:
встановлено та замінено дорожніх знаків – 5617 шт;
встановлено знаків маршрутного орієнтування – 68 шт;
встановлено сигнальних стовпчиків – 1569 шт;
поновлено дорожню розмітку – 1730,6 км;
встановлено металеве бар’єрне огородження – 4,567 км;
виконано ремонт бар’єрного огородження – 7,8 км.
Відповідно до розпису асигнувань спеціального фонду державного бюджету на 2014 рік Житомирській області передбачено субвенцію на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 68 033,7 тис.грн. За станом на 31.12.2014 субвенцію профінансовано у повному обсязі. Касові видатки у 2014 році проведено в сумі 65 848,0 тис.грн., у тому числі за рахунок залишків невикористаної субвенції за 2012-2013 роки у сумі 17 988,8 тис.грн. та за рахунок субвенції 2014 року у сумі 47 859,1 тис.грн.
Відповідно до вимог ст.57 Бюджетного кодексу України при завершенні бюджетного 2014 року повернено залишки невикористаних асигнувань до державного бюджету в сумі 29 860,7 тис.грн., у тому числі залишки субвенції 2012-2013 років у сумі 9 686,2 тис.грн.
Службою автомобільних доріг в області, райдержадміністраціями та міськвиконкомами в умовах обмеженого фінансування галузі у минулому році не проводилися роботи з будівництва нових шляхів загального користування та комунальних доріг.
Майже всі дороги загального користування та комунальної власності області потребують капітального і поточного ремонтів. Крім того, необхідно поліпшити якість робіт з ремонту доріг, адже ямковий ремонт проводиться щороку, проте термін експлуатації відремонтованих ділянок дуже короткий.
На сьогодні робота основного дорожнього підприємства
ДП “Житомирський облавтодор” не відповідає високим технологічним та технічним вимогам. Матеріально-технічна база облавтодору, районних дорожніх ремонтно-експлуатаційних дільниць застаріла.
З метою ліквідації зазначених недоліків, спрямування діяльності Служби автомобільних доріг в області, ДП “Житомирський облавтодор” на поліпшення експлуатаційного утримання стану автомобільних доріг в області, на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 29.01.2015:

 

1. Службі автомобільних доріг в Житомирській області (Антонюк О.В.,
за згодою) та ДП “Житомирський облавтодор”(Удовиченко П.В., за згодою):
1) Забезпечити належне зимове утримання автомобільних доріг загального користування області.
2) Виконати роботи з реконструкції, проведення капітального та поточного ремонтів доріг області відповідно до плану будівельно–ремонтних робіт на 2015 рік, забезпечивши при цьому високу їх якість.
3) Забезпечити до 15 травня 2015 року проведення поточного (ямкового) ремонту всіх доріг області загального користування.
4) Забезпечити в першочерговому порядку проведення ремонту аварійно небезпечних ділянок доріг, зокрема тих, на яких найбільша концентрація дорожньо-транспортних пригод.
5) Посилити контроль за ефективним використанням коштів на ремонт та утримання автомобільних доріг.

 

2. Службі автомобільних доріг у Житомирській області (за згодою),
ДП “Житомирський облавтодор” (за згодою) спільно з управлінням державної автомобільної інспекції УМВС України в області (Гриб В.І., за згодою) забезпечити перевірку наявності обов’язкових дорожніх знаків та дорожніх розміток на дорогах області, при потребі встановити їх та нанести;

 

3. Головам райдержадміністрацій, міським головам (за згодою):
1) Забезпечити належне зимове утримання доріг комунальної власності на підвідомчих територіях.
2) Проаналізувати стан утримання доріг загального користування та комунальних доріг на підвідомчих територіях.
3). Протягом лютого-березня розробити заходи з ремонту та приведення в належний стан доріг і вулиць у кожному місті, селищі та селі. Зведені по районах та містах заходи надати департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації до 10 квітня 2015 року.
4) Спрямувати кошти у першу чергу на проведення ремонту доріг, що мають соціально-економічне значення для забезпечення належного функціонування транспортного руху в населених пунктах.
5) Для виконання робіт з ремонту дорожнього покриття залучити райавтодори, інші підприємства та організації, розміщені на території відповідних територіальних громад.
6) До 1 травня 2015 року спільно з ДП “Житомироблавтодор” (за згодою), з сільськими та селищними головами (за згодою) забезпечити належний санітарний стан смуги відведення автомобільних доріг на підвідомчих територіях.
7) Узяти під контроль питання про стан утримання автомобільних доріг на підвідомчих територіях і щопівроку заслуховувати хід його виконання на колегіях та засіданнях виконкомів місцевих рад відповідно.

 

4. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Крисюк Р.А.) разом із Службою автомобільних доріг в області (за згодою) до 15 березня 2015 року порушити клопотання перед Державною службою автомобільних доріг України про додаткове фінансування незавершених об’єктів нового будівництва та робіт з капітального ремонту доріг.

 

5. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою) щопівроку надавати інформацію про виконання розпорядження департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

 

6. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації щопівроку до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом, надавати облдержадміністрації узагальнену інформацію про стан виконання розпорядження.

 

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

 

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку