Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Ємільчинському районі виконали план по мобілізації

24 Лютого 2015 • 09:13

Кіл-сть переглядів: 796

Під час ефіру на телеканалі СК1 т.в.о. голови Ємільчинської райдержадміністрації Володимир Ширма розповів про те, чим живе район, як вирішує проблеми, які ставить перед ним держава.

 

За словами Володимира Ширми, планові завдання щодо забезпечення мобілізаційного ресурсу у районі виконані. Половину з тих, хто приходить до комісаріату, складають добровольці. Ведеться активна волонтерська робота по збору допомоги для військовослужбовців, що воюють на сході України. Так, створено об’єднання підприємців, що відкрили рахунок і збирають необхідну допомогу, яку везуть хлопцям на схід. Нещодавно вони повернулися із Дебальцевого, де зустрічалися із військовослужбовцями-земляками.

 

Ємільчинський район під час бойових дій втратив 6 бійців, поранено більше 30 військовослужбовців. Районна влада піклується про їх сім’ї, забезпечує родини паливом, надає грошову допомогу.

 

Тут вшановують пам’ять своїх героїв. Так, у с. Рихальське відкрито меморіальну дошку на честь загиблого солдата 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Геннадія Беляка. Похований на території району, а саме у селищі міського типу Яблунець, і активіст Євромайдану, герой Небесної сотні Сергій Кемський.

 

Районна влада проводить заходи щодо забезпечення захисту населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. У районі зареєстровано 42 укриття. Проходить їх інвентаризація, із розумінням ставляться керівники підприємств, які проводять ремонтні роботи у захисних спорудах. До середини березня цю роботу буде завершено.

 

Щодо оповіщення населення про можливу небезпеку укладаються угоди з представниками FM-радіо, операторами мобільного зв’язку.

 

Надається допомога і переселенцям, яких у районі проживає близько 200. Сім’ї перебувають під постійною увагою сільських і селищних рад. У селах підготовлено кілька будинків, які за потреби можуть прийняти нових переселенців.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку