Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жодна родина загиблого учасника АТО не повинна бути залишена поза увагою органів влади

27 Лютого 2015 • 13:51

Кіл-сть переглядів: 908

Про роботу органів соціального захисту населення в напрямку підтримки поранених учасників АТО та родин загиблих військовослужбовців звітувала 27 лютого під час колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації його директор Галина Корінна.

 

За її інформацією, в області обліковується 139 сімей загиблих військовослужбовців – учасників АТО. За рахунок коштів обласного бюджету одноразову грошову допомогу надано 101-й родині військовослужбовців на суму понад 3 млн. грн. та 128-и пораненим військовослужбовцям на суму 200 тис. грн. За рахунок коштів місцевих бюджетів та благодійних коштів родини загиблих військовослужбовців отримали матеріальну допомогу на суму 2,6 млн. грн. та поранені військовослужбовці  – 1,6 млн. грн. Органами праці та соціального захисту населення встановлено статус члена сім’ї загиблого ветерана війни 220 особам, в тому числі 65 неповнолітнім дітям, та статус інваліда війни – 24 учасникам АТО.

 

За словами керівника департаменту, в області 15 родин загиблих військовослужбовців отримали понад 15 га земельних ділянок. Згідно з рішеннями виконавчих комітетів Малинської, Коростенської, Бердичівської міських рад, сім’ям учасників АТО надається знижка в оплаті житлово-комунальних послуг.  У навчальних закладах Любарського району організовано безкоштовне одноразове харчування для дітей, батьки яких беруть участь в АТО. Згідно з рішенням Романівської селищної ради мобілізовані військовослужбовці та добровольці на період перебування на військовій службі звільняються від сплати податку на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості.

 

На постійному контролі перебуває питання реабілітації поранених військовослужбовців. На сьогодні шістьом пораненим, які брали участь в АТО, проведено протезування нижніх кінцівок, вісьмом оформлені документи та зроблені замовлення технічних та інших засобів реабілітації, один поранений військовослужбовець перебуває на лікуванні у США.

 

«Жодна родина загиблого учасника АТО, жоден боєць, що отримав поранення на полі бою, не повинні бути залишена поза увагою органів влади усіх рівнів і насамперед працівників соціальної сфери», – наголосила Галина Корінна.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку