Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Понад 30% бійців АТО з Житомирщини – добровольці

05 Березня 2015 • 07:43

Кіл-сть переглядів: 586

Під час прямого ефіру на телеканалі «Житомир» голова облдержадміністрації Сергій Машковський розповів про те, що на вихідних він зустрічався з нашими земляками-військовослужбовцями, які зараз перебувають в зоні проведення АТО. За словами посадовця, бійці найчастіше розпитують про рідну Житомирщину, але й не оминають увагою стан забезпечення української армії сучасним озброєнням.

 

«Ми розуміємо, що попри високий бойовий дух нашим військовослужбовцям не вистачає зброї, особливо сучасної. Вже зараз бачимо серйозні кроки з боку вищого державного керівництва. Так на Житомирському бронетанковому заводі розпочалася модернізація техніки. У 2014 році підприємство відремонтувало 89 машин, які відправили в зону АТО. Це суттєвий внесок в розвиток боєздатності нашої армії, адже протягом останніх років завод не виконував оборонних  замовлень», – наголосив голова облдержадміністрації.

 

Сергій Машковський повідомив, що Житомирщина готується до демобілізації військовослужбовців, яка незабаром розпочнеться. В першу чергу, бійці мають відчути належний рівень соціального захисту та допомогу з боку влади. Так Житомирщина стала однією із перших областей в Україні, де розроблена і успішно реалізується програма реабілітації бійців АТО. Завдяки їй курс реабілітації вже пройшли 370 військовослужбовців, а на 2015 рік в обласному бюджеті на програму передбачено 3 млн. 744 тис. грн.

 

Окрім цього, в облдержадміністрації (кабінет 108) створено єдиний центр допомоги військовослужбовцям, задіяним в АТО, мета якого – спрощення всіх бюрократичних процедур та контроль над тим, як вирішуються питання, з якими звертаються бійці.

 

В області триває виділення земельних ділянок учасникам АТО. За словами Сергія Машковського, в першу чергу їх отримують родини загиблих та поранені. Найближчим часом з лісового фонду Житомирського району буде передано додаткову площу для того, аби всі захисники Батьківщини були забезпечені земельними наділами.

 

Голова облдержадміністрації повідомив, що завдання четвертої хвилі часткової мобілізації Житомирщина виконала на 80%. У повному обсязі ці показники будуть надолужені під час другого етапу, який завершиться в березні. Сергій Машковський відзначив високий рівень патріотизму серед жителів області, адже понад 30% наших воїнів, які зараз виконують бойові завдання в зоні проведення АТО, – це добровольці.

 

Щодо поставки техніки для потреб Збройних Сил та інших військових формувань, Житомирщина вже вичерпала свої ресурси. За словами керівника області, в умовах непростої економічної ситуації в державі недоцільно позбавляти підприємства, які працюють, технічних засобів. Керівники районів та міст області пропонують як альтернативу безкоштовно ремонтувати  пошкоджену на сході України техніку та доставляти її в зону АТО. Це питання Сергій Машковський порушуватиме на зустрічі з Міністром оброни України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

   

Версія для друку