Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Безпека області в умовах інформаційної війни

05 Березня 2015 • 18:19

Кіл-сть переглядів: 670

5 березня у Житомирі відбулося чергове засідання громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації, яку провів голова ради, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. На розгляд та обговорення членів громадської гуманітарної ради було винесено ряд питань. Зокрема, обговорено та затверджено, із певними поправками, перелік питань, що будуть розглядатися громадською гуманітарною радою при облдержадміністрації у І півріччі 2015 року.

 

 З питанням про безпеку області в умовах інформаційної війни присутніх ознайомив доцент кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім.І.Я.Франка Андрій Близнюк. На яскравих прикладах науковець продемонстрував ті прогалини, що, на жаль, є в українському інформаційному просторі, негативний вплив інформаційних повідомлень на свідомість громадян, особливо підростаючого покоління. Неправдива інформація про військових, які перебувають у зоні АТО та розміщення на деяких Інтернет-сайтах інформації, взятої з російських інформаційних джерел.

 

У ході обговорення даного питання також було наголошено, на неналежному стані покриття області телевізійним та радіосигналами. Членами громадської гуманітарної ради було запропоновано створити своєрідний мартиролог осіб, які загинули у зоні АТО та розмістити його на Інтернет-сайті.

 

За результатами обговорення даного питання членами громадської гуманітарної ради рекомендовано голові облдержадміністрації затвердити відповідний план заходів щодо інформаційної безпеки з урахуванням відповідних пропозицій.

 

У ході засідання було обговорено питання стосовно проведення урочистих заходів з нагоди 201-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Начальник управління культури облдержадміністрації, член громадської гуманітарної ради Юрій Градовський запропонував провести 9 березня о 10-й годині, біля пам’ятника Великому Кобзарю літературно-музичну композицію «Живе Шевченкове слово», присвячену поету, організувати нагородження переможців конкурсу, який проходив до дня народження Т.Г.Шевченка та покласти квіти до підніжжя пам’ятника. Члени громадської гуманітарної ради одностайно схвалили дану пропозицію.

 

 Підсумовуючи засідання громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації Ярослав Лагута наголосив на доцільності та необхідності обговорення нагальних питань заради збереження громадянської злагоди в суспільстві, забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій з метою сприяння консолідації та розвитку української нації.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку