Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський дякує житомирській громаді за допомогу постраждалим жителям Донбасу

12 Березня 2015 • 11:01

Кіл-сть переглядів: 935

 Про те, як Житомирщина допомагає людям на сході України, розповів 11 березня у передачі телеканалу Союз-TV «Відкрита студія» голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

Перш за все керівник області щиро подякував житомирській громаді, волонтерам за ту допомогу, яку вони надають постраждалим жителям Донбасу. «Нікого не доводиться просити, люди звертаються самі, пропонують свою підтримку», – зазначив Сергій Машковський.

 

Протягом 2014 року за ініціативи облдержадміністрації в Луганську та Донецьку область було доставлено близько 100 тонн продуктів, 30 тонн будівельних матеріалів.

 

Під час останнього візиту на Луганщину Сергій Машковський відвідав бійців 95-ї бригади в Слов’янську, відвіз їм продукти харчування, необхідні речі, дрова.  Частина вантажу поїхала в Артемівськ, до бійців 30-ї Новоград-Волинської окремої механізованої бригади.

 

Основну допомогу завезли у зруйноване селище Новотошківка: одна фура з продуктами харчування і теплими речами, інша – з будівельними матеріалами: шифером, плівкою, дошкою тощо.

 

Минулого разу у листопаді 2014 року керівник області супроводжував вантаж з допомогою у м. Попасна Луганської області. Житомирщина взяла під своє шефство 2 об’єкти соціальної сфери міста – школу і дитячий садочок. Були виділені кошти на їх ремонт.

 

«Жителі постраждалих районів дуже потребують нашої підтримки, і вона й надалі буде надаватися», – сказав Сергій Машковський.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку