Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 71 від 05.03.2015

12 Березня 2015 • 13:04

Кіл-сть переглядів: 966

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

05.03.2015

 

№ 71

Про стан безпеки дорожнього
руху у 2014 році та основні
пріоритети на 2015 рік

 

 

 

Питання безпеки руху на автомобільному транспорті в області було і залишається особливо актуальним.
Проблема аварійності на автотранспорті набула особливої гостроти в останнє десятиріччя у зв’язку із невідповідністю існуючої дорожньо-транспортної інфраструктури потребам суспільства і держави у безпечному дорожньому русі, недостатньою ефективністю функціонування системи забезпечення безпеки дорожнього руху, вкрай низькою дисципліною учасників дорожнього руху та інше.
Протягом 2014 року на вулично-дорожній мережі регіону зареєстровано 838 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 185 чоловік та 1020 отримали тілесні ушкодження. У порівнянні із 2013 роком кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася на 16,2%.
Серед основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод можна зазначити: перевищення водіями безпечної швидкості руху – 288 випадків дорожньо-транспортних пригод, порушення Правил дорожнього руху пішоходами – 109, керування у нетверезому стані – 107 та порушення Правил маневрування – 97.
Минулого року було скоєно такі дорожньо-транспортні пригоди: наїзд на пішохода – 263 випадки, зіткнення – 251 та наїзд на перешкоду – 113.
За наявні недоліки до адміністративної відповідальності притягнуто 116 посадових осіб, у тому числі за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів – 61, невиконання приписів ДАІ – 49.
За виявленими недоліками керівникам пасажирських підприємств, приватним підприємцям надіслано 228 приписів, 89 інформацій надіслано до вищих інстанцій.
За результатами перевірок перевізників, які працюють на маршрутах загального користування, управлінням ДАІ УМВС України у Житомирській області до управління Укртрансінспекції в області надіслано 12 подань з пропозицією про анулювання ліцензій на право провадження господарської діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень автомобільним транспортом загального користування.
З метою забезпечення безпечної поведінки громадян на дорозі, запобігання дорожньо-транспортному травматизму працівниками Державтоінспекції організовано та проведено 2443 лекції та бесіди серед дорослого населення і дітей, якими охоплено 135916 чоловік. Проводилася відповідна робота і через засоби масової інформації. Протягом 2014 року на шпальтах періодичних видань опубліковано 527 матеріалів, підготовлено 452 передачі для радіо, 219 сюжетів для телебачення.
В області діє комплексна Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2013 – 2015 роки, у якій визначено нормативно-правові та організаційні заходи щодо її реалізації.
Крім того, відповідно до Законів України “Про дорожній рух”, “Про транспорт” та “Про місцеві державні адміністрації” видано розпорядження голови облдержадміністрації від 25.12.2014 № 392 “Про створення обласної комісії з координації роботи транспорту та безпеки дорожнього руху”, згідно з яким до складу обласної комісії входять представники обласних контролюючих структур, Державтоінспекції та Укртрансінспекції.
Контроль за дотриманням законодавства у сфері автобусних перевезень здійснюється облдержадміністрацією спільно із обласним управлінням ДАІ, управлінням Укртрансінспекції, фіскальною службою, а також за участю інспекції з питань захисту прав споживачів.
У договір на обслуговування маршруту між перевізником та замовником перевезень включено пункт про розірвання договору у випадку представлення Державтоінспекцією та контролюючими органами інформації про систематичне порушення Правил безпеки дорожнього руху перевізником.

З метою підвищення безпеки дорожнього руху в області та на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 26.02.2015:

1. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Крисюк Р.А.) як організатору пасажирських перевезень в області, посилити контроль за виконанням автоперевізниками області умов укладених договорів на право обслуговування маршрутів загального користування та вимог чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень.

2. Рекомендувати райдержадміністраціям та міськвиконкомам щокварталу проводити засідання районних та міських комісій з безпеки дорожнього руху, про результати роботи яких інформувати департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

3. Рекомендувати управлінню ДАІ УМВС України у Житомирській області (Гриб В.І.):
1) Посилити контроль за дотриманням автоперевізниками законодавства про автомобільний транспорт у частині безпеки дорожнього руху.
2) Оперативно інформувати голову обласної комісії з координації роботи транспорту та безпеки дорожнього руху про ДТП в області, скоєні пасажирським автомобільним транспортом.

4. Рекомендувати управлінню Укртрансінспекції у Житомирській області (Осіпов Ю.А.) щомісяця до 25 числа забезпечувати оперативне інформування відповідних замовників перевезень про порушення автоперевізниками вимог чинного законодавства про автомобільний транспорт, що працюють на маршрутах загального користування на території області, та вжиття ними відповідних заходів впливу.

5. Рекомендувати управлінню ДАІ УМВС України у Житомирській області спільно із управлінням Укртрансінспекції в Житомирській області провести перевірки стану утримання залізничних переїздів Житомирської області. Про результати обстеження проінформувати департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації у термін до 01.06.2015.

6. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Житомирській області (Антонюк О.В.) та ДП “Житомирський облавтодор” (Удовиченко П.В.):
1) Посилити контроль за дотриманням Правил безпеки дорожнього руху на ділянках доріг у зимовий період, під час їх реконструкції та ремонту.
2) Провести обстеження стану автомобільних доріг та їх обладнання технічними засобами регулювання дорожнього руху на під’їздах до залізничних переїздів області, насамперед із автобусним рухом. При виявленні недоліків вживати відповідних заходів щодо їх усунення.
3) Спільно із райдержадміністраціями та міськвиконкомами вживати невідкладних заходів щодо усунення руйнувань вулично-дорожньої мережі області, встановлених під час проведення у січні 2015 року позачергового обстеження за участю працівників управління Державтоінспекції, які негативно впливають на безпеку дорожнього руху.
4) Про результати обстеження та вжиті заходи проінформувати департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації у термін до 01.05.2015.

7. Рекомендувати автомобільним перевізникам області:
1) Провести додаткову роботу в трудових колективах щодо безумовного дотримання ними Правил дорожнього руху, культури обслуговування пасажирів та вимог законодавства при перевезенні пільгової категорії громадян.
2) Посилити контроль за роботою водіїв із забезпечення безпечних умов перевезень, виконанням вимог про тривалість робочого часу та часу відпочинку водіїв, стажування водіїв та їх ознайомлення із особливостями роботи на маршрутах, проведення медичного огляду водіїв та технічного стану автотранспорту.

8. Управлінню ДАІ УМВС України у Житомирській області (за згодою), управлінню Укртрансінспекції в Житомирській області (за згодою), Службі автомобільних доріг у Житомирській області (за згодою) та ДП “Житомирський облавтодор” (за згодою) щопівроку до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, надавати інформацію про виконання розпорядження департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації для подальшого узагальнення та інформування до 25 числа місяця, що настає за звітним періодом, облдержадміністрації.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

  

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку