Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 72 від 05.03.2015

12 Березня 2015 • 13:09

Кіл-сть переглядів: 1 038

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

05.03.2015

 

№ 72

Про стан організації пасажирських
перевезень в області та їх
поліпшення у 2015 році

 

 

 

На сьогодні із 1668 населених пунктів області 1582 забезпечені автобусним сполученням, що становить 95 відсотків. Однією із основних причин відсутності сполучення із 86 населеними пунктами є незадовільний стан доріг до віддалених населених пунктів.
Послугами пасажирського автотранспорту області за 2014 рік скористалося 119,7 млн. осіб.
Залізничним транспортом у 2014 році перевезено 8,1 млн. пасажирів, що на 0,7% більше ніж у 2013 році.
Електротранспортом у 2014 році перевезено 41,0 млн. осіб. Порівняно з
2013 роком обсяги перевезень трамваями зросли на 0,9%, а тролейбусами зменшилися на 1,8%.
За станом на 1 лютого 2015 року в області функціонує 726 автобусних маршрутів загального користування; з них: 241 – міжміський, 405 – приміських та 80 – міських.
Для забезпечення роботи пасажирського транспорту в області функціонує 133 автоперевізники, з них: 22 автопідприємства, 111 приватних перевізників, 20 автостанцій.
Щоденно автотранспортом області здійснюється 1215 оборотних рейсів приміського сполучення та 481 – міжміського, близько 1300 автобусів забезпечують обслуговування пасажирів; середній термін експлуатації автобусів складає 11 років. Протягом 2-ох останніх років перевізниками придбано 43 нових автобуси.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 07.07.2009 № 222 “Про організацію пасажирських перевезень на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Житомирської області” на департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації покладено функції з організації пасажирських перевезень на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області.
Протягом минулого року департаментом проведено 18 перевірок за результатами яких: 33 договори розірвано та 19 перевізників попереджено про можливе розірвання договорів.
З 2009 року автобусні маршрути загального користування розподіляються виключно на конкурсній основі відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт”, постанови Кабінету Міністрів України №1081 “Про затвердження порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 14.10.2014 № 292 (зі змінами) в області затверджено новий склад обласного конкурсного комітету на визначення перевізників для роботи на автобусному маршруті загального користування.
Такі розпорядження видано у Баранівській, в Овруцькій, Олевській, у Попільнянській, Радомишльській, Ружинській, Чуднівській райдержадміністраціях та у Житомирському, Бердичівському, Новоград-Волинському, Малинському та Коростенському міськвиконкомах, які забезпечують організацію та проведення засідання конкурсних комітетів.

З метою поліпшення стану організації пасажирських перевезень в області, на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 26.02.2015:

1. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Крисюк Р.А.):
1) Розглянути можливість щодо упорядкування розкладів руху автобусів на приміських та міжміських маршрутах загального користування.
2) Посилити контроль за роботою автоперевізників області з дотримання законодавства про автомобільний транспорт.
3) Продовжити роботу з оптимізації автобусної мережі області.

2. Районним державним адміністраціям та міськвиконкомам (за згодою):
1) Здійснювати організацію пасажирських перевезень на відповідній території згідно з вимогами чинного законодавства України.
2) Розглянути можливість охоплення транспортним сполученням усіх адміністративно-територіальних одиниць району.

3. Рекомендувати управлінню ДАІ УМВС України у Житомирській області (Гриб В.І.):
1) Посилити контроль за дотриманням автоперевізниками законодавства про автомобільний транспорт.
2) Забезпечувати безпечні умови руху транспортних засобів у період реконструкції або ремонту автодоріг області.
3) Підвищити контроль за здійсненням автоперевізниками області перевезень під час масових літніх переміщеннях пасажирів та груп дітей. Особливу увагу під час перевірок приділяти транспортним засобам, термін експлуатації яких перевищує 10 років.

4. Рекомендувати управлінню Укртрансінспекції в Житомирській області (Осіпов Ю.А.):
1) Посилити контроль за дотриманням автоперевізниками області вимог чинного законодавства про автомобільний транспорт.
2) Забезпечити оперативне інформування організатора перевезень про порушення автоперевізниками вимог Ліцензійних умов, що працюють на маршрутах загального користування на території області.
3) Продовжити роботу щодо усунення із ринку пасажирських перевезень “нелегальних” перевізників.
4) Посилити контроль за діяльністю автостанцій області відповідно до вимог наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.09.2010 № 700 “Про затвердження Порядку регулювання діяльності автостанцій”.

5. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Житомирській області (Антонюк О.В.) та ДП “Житомирський облавтодор” (Удовиченко П.В.):
1) Забезпечувати контроль за підвищенням безпеки дорожнього руху на ділянках автодоріг у період їх реконструкції та ремонту.
2) Активізувати виконання ремонтних робіт на дорогах області, зокрема на дорогах загального користування, які зазнали найбільшого руйнування.

6. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), управлінню ДАІ УМВС України у Житомирській області (за згодою), управлінню Укртрансінспекції в Житомирській області (за згодою), Службі автомобільних доріг у Житомирській області (за згодою) та ДП “Житомирський облавтодор” (за згодою) щопівроку до 05 числа місяця, що настає за звітним періодом, надавати інформацію про виконання розпорядження департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації для подальшого узагальнення та інформування до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, облдержадміністрації.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

  

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку