Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина повністю забезпечена насінням ярих зернових культур

12 Березня 2015 • 13:52

Кіл-сть переглядів: 535

Цьогоріч на Житомирщині буде засіяно 560 га земель. Основна увага керівників агроформувань має приділятися вирощуванню ярої пшениці, гречки, ячменю та вівса, завдяки чому будуть задоволені продовольчі потреби не лише жителів області, а й всіх громадян нашої держави. Не менш важливим завданням на поточний рік є збереження поголів’я великої рогатої худоби.  

 

На цьому наголосив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський на засіданні колегії департаменту, що відбулася 12 березня.

 

Оцінюючи стан готовності сільгосппідприємств області та проведення комплексу весняно-польових робіт, заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Євгеній Данкевич повідомив, що агроформування Житомирщини заготовили 15,6 тис. тонн насіння ярих зернових культур, що складає 100% до потреби.

 

Сільгосппідприємствами області закуплено 101,4 тис. тонн мінеральних добрив, що становить 86% до необхідного і на 7% більше, ніж минулоріч. Окрім цього, для проведення хімічного захисту рослин заготовлено 466,2 тонни пестицидів, у тому числі 25,6 тонни протруйників насіння (відповідно 80% та 102% до потреби).

 

Під час весняно-польових робіт в області планують задіяти 4,1 тис. тракторів, майже 3 тис. плугів і культиваторів, близько 1,5 тис. сівалок, 632 дискових борони та понад 1 тис. одиниць іншої сільськогосподарської техніки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку