Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині під керівництвом начальника Генштабу Збройних Сил України пройшли тактичні заняття для мобілізованих

13 Березня 2015 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 940

На базі одного із військових полігонів Житомирщини під керівництвом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройними Силами України генерал-полковника Віктора Муженка пройшли практичні  заняття з організації та проведення заходів бойової підготовки з підрозділами, які укомплектовані військовослужбовцями, призваними по мобілізації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби командування високомобільних десантних військ.

 

На навчальних місцях  керівний склад Генерального штабу, різних видів збройних сил, навчальних центрів, навчальних закладів, Центру оперативних стандартів та методики підготовки ознайомлювалися, яким чином кується бойовий вишкіл воїнів-десантників.

 

Варто наголосити, що вперше все поповнення «крилатої піхоти» зібрали разом, а бійці отримують фаховий бойовий вишкіл від учасників АТО, які виконували завдання на східних і південних рубежах нашої країни.

 

«Основна мета такого заходу полягає у створенні єдиної методики в організації та проведенні занять із бойової підготовки з військовослужбовцями, призваними по мобілізації. Ми будуємо нову  тактику і стратегію, виходячи із співвідношення наявних сил та засобів, враховуючи при цьому, перш за все, свій досвід, який ми набули під час проведення антитерористичної операції, а також досвід, що існує в передових сучасних арміях світу. В ході заняття практично апробовуються нові форми та способи навчання мобілізованих, що суттєво допоможе в розбудові війська», – зазначив Віктор Муженко.

 

Підрозділи ВДВ на навчальних місцях продовжували планові заняття з тактичної, вогневої, інженерної підготовки та з військової медицини. Зокрема, учасники заходу спостерігали за виконанням вправ стрільб із зенітної артилерійської установки. На тактичному полі було розглянуто варіанти проведення заняття з вогневої підготовки з фахівцями ПТРК, СПГ, РПГ та АГС. Згодом всі ознайомилися із особливістю навчання воїнів-артилеристів та спостерігали за проведенням заняття з обкатки танком «крилатих піхотинців» та паралельно – психологічної підготовки. Крім того,  випробовувалися усі можливі способи боротьби із бронетанковою технікою. Учасники інструкторсько-методичного заняття працювали на 10 навчальних місцях.

 

«Період бойових дій на сході країни змінив воїнів-десантників, став поштовхом до постійного вдосконалення. Суттєво змінилися і методи підготовки особового складу, зокрема «крилатих піхотинців», які поповнили лави ВДВ під час четвертої хвилі мобілізації, – зазначив командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України полковник Михайло Забродський. – Нині акцент робиться на індивідуальній підготовці кожного військовослужбовця, який згодом прийде в підрозділ підготовленим фахівцем. Як результат, в особового складу бойове злагодження займатиме менше часу і цей підрозділ більш ефективно виконуватиме завдання в реальній бойовій обстановці. Варто зазначити, що воїн-десантник оволодіває водночас декількома військовими спеціальностями. Тобто при потребі можливі взаємозаміни, що особливо важливо під час бою».

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку