Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Акція «Робимо добро». Влада допомагає родинам загиблих учасників АТО

16 Березня 2015 • 11:38

Кіл-сть переглядів: 856

До Житомирщини повертаються військовослужбовці, які рік перебували на сході країни, захищаючи рідну землю. Повертаються не всі. Багато поліських родин втратили своїх чоловіків, батьків, синів. Їм потрібна наша підтримка, наша увага, наше добре слово.

 

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації ініційовано проведення благодійної акції «Робимо добро», в рамках якої працівники департаменту на чолі з керівником Світланою Гресь відвідують сім’ї з дітьми загиблих учасників антитерористичної операції на сході країни.

 

Робота розпочалася з 1 січня і відбувається щотижня.  Всього вдалося відвідати 17 сімей, в яких виховуються 30 дітей. Зокрема 4 сім’ї в Житомирі, по 3 – в Бердичівському, Житомирському, Ємільчинському районах, 2 – в Новоград-Волинському і по одній – у Володарсько-Волинському, Черняхівському районах. Родинам вручають  набори, які передала релігійна місія, – господарські товари, продукти харчування, подарунки дітям. Солодощі отримують діти і від департаменту. «Кожен візит – це обов’язкове спілкування з жінками, – ділиться Світлана Гресь, – в ході якого ми дізнаємося, яка допомога їм потрібна, чи відпочивали діти влітку». Так, у Черняхівському районі жінка попросила  допомогти з дровами. В Ємільчинському районі просили оздоровити дітей.

 

До департаменту звертаються також дружини, чоловіки яких перебувають в АТО. Їм також намагаються допомагати, перш за все продуктовими наборами.

 

Світлана Гресь повідомила, що протягом першої оздоровчої зміни 9 лютого – 1 березня за кошти обласного бюджету було оздоровлено 17 дітей, батьки яких є учасниками АТО, в обласному санаторії радіаційного захисту населення у смт Кам’яний Брід Баранівського району та 55 дітей – в обласному санаторії «Дениші». До Міністерства соціальної політики подано документи на 4 дітей, батьки яких загинули в АТО, для включення їх до списку на оздоровлення в Італії влітку 2015 року. У планах департаменту – оздоровити протягом 2015 року ще 300 дітей з сімей, батьки яких є учасниками АТО.

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку