Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Військкомати чекають на роботу демобілізованих бійців

16 Березня 2015 • 16:09

Кіл-сть переглядів: 1 210

«Найбільше добровольців, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО, прибули з Дніпропетровської та Житомирської областей», –  відзначив Президент України Петро Порошенко під час останньої наради з головами облдержадміністрацій.

 

Це майже 600 наших земляків. Цю цифру голова облдержадміністрації Сергія Машковського, навів  16 березня під час  засідання оперативного штабу режиму підвищеної готовності області щодо забезпечення безпеки громадян, захисту найважливіших об’єктів інфраструктури від терористичних посягань і виникнення надзвичайних ситуацій.

 

З огляду на те, що на Житомирщині триває другий етап четвертої хвилі часткової мобілізації, С,О. Машковський доручивя  обласному військовому комісару найближчим часом підсилити особовий склад районних військкоматів, провести зміни у медичних комісіях та організувати виїзні наради за участю представників обласної і місцевої влади.

 

Голова облдержадміністрації наголосив, що кадровий потенціал військових комісаріатів варто підвищувати шляхом залучення до роботи демобілізованих військовослужбовців.

 

«Особливу увагу зараз варто приділити демобілізованим військовослужбовцям, які повертаються додому. В першу чергу, органи соціального захисту населення мають провести паспортизацію сімей таких бійців, аби ми точно знали, чого вони найбільше потребують. Щоб наша допомога була корисна та адресна. Також, треба перевірити, чи за всіма чоловіками, які перебували в зоні АТО, збереглося робоче місце. Якщо є порушення, то на них одразу будемо реагувати. Адже ми спільно маємо зробити все для того, щоб наші захисники не відчували себе покинутими і в них не виник  так званий «афганський» синдром».

 

Як повідомив обласний військовий комісар Микола Залесський, станом на 16 березня, завдання другого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації на Житомирщині виконані на 81%. До кінця тижня показник має сягнути  100%. За словами Миколи Залесського, паралельно триває і завершення виконання завдань першого етапу.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку