Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Унікальна наробітка Житомирської ОДА

20 Березня 2015 • 14:10

Кіл-сть переглядів: 1 256

Житомирську обласну програму реабілітації військовослужбовців Адміністрація Президента України ставить за приклад іншим областям. Програма вже успішно працює півроку та зацікавила керівництво держави.

 

Керівникам областей Адміністрацією Президента України рекомендовано «ознайомитися із практикою організації реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії, інших силових структур Житомирської області». Про це йдеться у листі відомства. Зокрема, прикладом для наслідування іншими областями є розроблені на Житомирщині заходи щодо медичного забезпечення, медично-психологічної реабілітації учасників АТО.  

 

Нагадаємо, під час робочого візиту на Житомирщину з дією програми реабілітації військовослужбовців ознайомилась народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, радник Президента України Ольга Богомолець. Вона високо оцінила організацію процесу реабілітації бійців. За словами народного депутата, відновлення здоров’я бійців чітко організовано. Тут до їхніх послуг – сучасні методи оздоровлення, належний медичний догляд, належне харчування.

 

Ольга Богомолець порекомендувала житомирський досвід відновлення здоров’я бійців АТО іншим регіонам, які поки що не мають такої системи.

 

Довідково: програма реабілітації полягає в тому, що поранені бійці, які пройшли лікування у госпіталях, звертаються до лікувально-консультативної комісії  при обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського. Медики визначають, як має проходити подальша реабілітація кожного бійця. У програмі задіяні 26 лікувально-профілактичних закладів вторинного рівня у районах і містах області та 6 – третинного рівня.  Програма передбачає не тільки фізичну, але й психологічну реабілітацію.

 

Всі послуги по програмі реабілітації військовослужбовців надаються безкоштовно. У минулому році пройшли реабілітацію по цій програмі 250 військовослужбовців, у 2015 – 370 осіб. І хоча першочергове право мають поранені бійці, програмою реабілітації можуть скористатися всі учасники АТО.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку