Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Працює гаряча лінія з питань нарахування субсидій

26 Березня 2015 • 14:19

Кіл-сть переглядів: 6 497

26 березня в департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації відбувся семінар-нарада з питань реформування  системи житлових субсидій та призначення державної соціальної допомоги.

 

У семінарі взяли участь начальники відділів грошових виплат і компенсацій та головні державні соціальні інспектори райміськуправлінь праці та соціального захисту населення.

 

Семінар відкрив заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Павлюк. Він зазначив, що значно спрощено механізм надання житлових субсидій, що, в свою чергу, дасть можливість отримати адресну допомогу від держави більшій чисельності малозабезпечених родин

 

У зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги за оперативними підрахунками в області втричі збільшиться кількість одержувачів житлових субсидій – близько 188 тис. домогосподарств. Для порівняння: наразі субсидії на житлово-комунальні послуги отримують 41 тис. домогосподарств області. Середній розмір субсидії становить 363 грн., в залежності від доходів громадян.

 

Для фінансування Програми житлових субсидій області передбачено субвенції у сумі 128,6 млн. грн.

 

Консультант проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Антон Левицький, виступаючи перед присутніми, зупинився на змінах до порядку надання субсидій та порядку проведення перерахунків призначених субсидій у зв’язку з підвищенням тарифів на енергоносії. Антон Левицький практично демонстрував роботу програмного комплексу “Наш Дім” по проведенню перерахунків призначених субсидій у зв’язку з підвищенням тарифів з 1 квітня.

 

Довідково: у департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації працює телефон «гарячої лінії» з питань надання житлової субсидії (24-14-08).

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку