Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Навіть з ампутованими кінцівками люди вміють радіти життю

26 Березня 2015 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 777

Обласна влада не залишається осторонь проблем жителів Житомирщини. Незважаючи на непросту економічну й суспільно-політичну ситуацію, керівники області все ж знаходять можливість допомагати.

 

Так 26 березня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та директор Житомирського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Олександр Бортник відвідали жителя села Озерянка Житомирського району Сергія Дехтяренка. 46-річний чоловік – інвалід І групи загального захворювання, у нього ампутовані обидві ноги та відмовили нирки.

 

Ярослав Лагута передав сім’ї продуктовий набір, а фахівці протезно-ортопедичного підприємства замінили акумулятор в інвалідному візку та найближчим часом виготовлять для Сергія Дехтяренка протези.

 

Незважаючи на обмежені можливості, чоловік радіє життю. Разом із сестрою вони вирощують багато квітів. Сергій сам викладає з каміння клумби та робить паркан навколо подвір’я, старанно обробляючи кожну дошку. А нещодавно він почав облаштовувати зручними для себе меблями кухню в будинку.

 

Спілкуючись із Сергієм Дехтяренком, Ярослав Лагута наголосив: «Багатьом здоровим людям ще треба у вас повчитися. При найменших невдачах чи проблемах більшість опускає руки і втрачає надію. Переконаний, що завдяки своїй наполегливості та бажанню жити ви станете прикладом для багатьох людей».

 

Сестра Сергія Дехтяренка, Світлана Іванівна, розповіла, що доглядає за братом вже вісім років. Спочатку він протягом семи років використовував протез, який йому виготовили фахівці нашого протезно-ортопедичного підприємства. Після ампутації ще однієї кінцівки аналогічний заклад із міста Хмельницького запропонував свою допомогу. На жаль, ті два протези не підійшли, а тому чоловік змушений пересуватися на інвалідному візку. Сестра звернулася в облдержадміністрацію за допомогою, і вже найближчим часом фахівці зроблять заміри і виготовлять нові якісні протези.

 

Представники протезно-ортопедичного підприємства наголошують, що протези заклад виготовляє протягом 10-20 робочих днів. Завдяки якісним комплектуючим та спільним зусиллям лікарів і майстрів Сергій Дехтяренко зможе самостійно пересуватися. Інваліди та діти до 18 років отримують протези безкоштовно. Всі витрати на їх виготовлення бере на себе підприємство, а згодом їх компенсує Фонд соціального захисту інвалідів.    

 

c

 

v

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку