Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА спробував солдатської каші

26 Березня 2015 • 17:45

Кіл-сть переглядів: 774

На території Житомирського полігону, а це близько 15 тисяч га, живуть та проводять навчальну підготовку військовослужбовці з усієї України.

 

За словами головного старшини 2-го батальйону 95-ї бригади Валентина Цисельського, умови проживання у військових цілком нормальні.

 

«Харчування у військових 3-разове. У кожного є матраци, подушки, ковдри та місце відпочинку після навчань. Моральний дух у мобілізованих  – гарний. Хлопці готові воювати і навіть запитують, чому ми тут сидимо. Щодо військових, які прибули із зона АТО, то вони вже всі демобілізувалися. Тут нові люди, яких ми навчаємо. Звичайно, є і особовий склад, який захотів залишилися до наступної демобілізації. Це близько 15%».

 

Оглянувши навчання мобілізованих та умови проживання військових, голова облдержадміністрації Сергій Машковський скуштував солдатської каші. Керівник області сказав, що не кожен вдома зможе приготувати таку смачну гречану кашу.

 

За словами старшого кухаря Михайла Куриляка, який приїхав на Житомирщину з Конотопа, приготування їжі на всіх мобілізованих у нього займає три години:

 

«Продуктами харчування ми повністю забезпечені. Сьогодні на обід у нас рисовий суп, гречана каша з м’ясною підливою, компот, хліб, огірок, цибуля».

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку