Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віват, Житомирський театр!

28 Березня 2015 • 07:38

Кіл-сть переглядів: 826

27 березня відзначається Міжнародний день театру. Це свято не тільки для служителів Мельпомени, а й для всіх шанувальників театрального мистецтва.

 

Житомир має два театри – академічний український музично-драматичний ім. І.Кочерги і академічний обласний театр ляльок. «Як їх називають в народі – великий і малий, – каже начальник управління культури облдержадміністрації, народний артист України Юрій Градовський. –  Їм є чим пишатися, є творчі здобутки, прем’єри. Найбільше, що тішить душу, – на виставах завжди переповнені зали».

 

Останнім часом «великий» житомирський театр часто гостює у Києві і там збирає повні зали. Не секрет, що на вистави нашого театру глядачі спеціально приїжджають із столиці.

 

Актори і дирекція творчого закладу мають активну життєву позицію, даруючи своє мистецтво воїнам АТО. За численні благодійні спектаклі для захисників України артисти отримали подяку від командування Збройних Сил.

 

Найголовнішим для артиста Юрій Градовський вважає вдячність і оплески глядачів: «Актор на сцені отримує величезний адреналін, коли бачить повну глядацьку залу, відчуває атмосферу співпереживання, відгук у серцях глядачів, тож я бажаю обом нашим театрам повних залів, вдячних глядачів».

 

До свого професійного свята театр ім. І.Кочерги, готуючи прем’єру, вдався до експерименту. Режисер Наталія Тімошкіна, акторська трупа, балет, музиканти представили на суд глядача музичну містерію «П’ятниця 13-го». Вперше на театральних підмостках відбулося феєричне дійство, в якому органічно поєдналися видовищні засоби – світло, колір – із музикою, хореографією, драматургією.

 

Житомирський театр – це справжня команда. Після закінчення вистави всі артисти, працівники творчого закладу вийшли на сцену під оплески глядачів. Квітами і аплодисментами привітали також корифеїв театру, присутніх у залі, – заслужених артистів України Володимира Берелета, Миколу Шекеру, Анатолія Мєдвєдєва, Надію Артеменко, заслуженого діяча культури Віталія Карпенка, народного артиста України Григорія Артеменка.

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації     

Версія для друку