Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сторічний ювілей Олексія Погарського. Многая літа!

30 Березня 2015 • 14:59

Кіл-сть переглядів: 778

30 березня відзначає свій 100-річний ювілей житомирянин Олексій Порфирійович Погарський

 

Цього дня ювіляр отримав вітання, квіти і подарунки від голови обласної державної адміністрації Сергія Машковського.

 

«Висловлюю слова безмежної вдячності Вам, учаснику Великої Вітчизняної війни, за Ваш безсмертний подвиг. Вклоняюся Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед труднощами післявоєнної відбудови. Сердечно вдячний за багаторічну самовіддану працю на благо нашого рідного краю», – привітав ювіляра керівник Житомирщини.

 

Олексій Порфирійович Погарський народився 30 березня 1915 року у с. Георгієвці Полтавського району Омської області. З 20 дітей  в родині голодну зиму 1930-31 років пережили десятеро.Треба було виживати, і 16-річний Олексій поїхав у місто вчитися на бухгалтера. Одружився, народилася донька Людмила.

 

 

У червні 1941-го його мобілізували одним із перших. Був кілька разів поранений. А у 29 років втратив ногу. Та не здався. Заочно закінчив Київський інститут народного господарства. У мирний час працював головним бухгалтером у різних установах .

 

1961 р. родина Погарських переїхала до Житомира. І тут Олексій Порфірійович знайшов собі справу:  працював головним бухгалтером у будівельному тресті, на силікатному заводі.

 

Він вже давно на пенсії. Стежить за подіями у країні та світі. Але йому важко  розуміти, чому люди б’ються між собою, чому не хочуть жити спокійно. Вважає секретом свого довголіття  бажання жити та загартованість до труднощів. І у сто рокІв він не скажиться ані на тиск, ані на серце. із гордістю вдягає на свята свої 18 нагород, серед яких – орден Вітчизняної війни 1 ступеня, медаль “За відвагу”.

 

Його старість зігріває донька , 5 онуків, 5 правнуків, 2 праправнуки.

 

Вітаємо зі святом. Дякуємо за приклад!

 

Довідка: в Житомирській області проживає 20 людей,  яким 100 і більше років. Із них трьом особам – 105 років.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку