Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кількість отримувачів субсидії на Житомирщині зросте втричі

31 Березня 2015 • 12:32

Кіл-сть переглядів: 979

Розширена нарада щодо виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» відбулася 31 березня в облдержадміністрації. У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, заступник голови обласної ради Руслан Годований, керівники районів і міст, а також профільних підрозділів облдержадміністрації.

 

У своєму виступі Сергій Машковський наголосив: «Ми маємо докласти зусиль до того, аби максимальна кількість жителів нашої області отримали субсидії. Очікується, що кількість таких сімей зросте втричі: із 59 тис., які є зараз, до майже 200 тис. родин».

 

Голова облдержадміністрації визначив основні завдання для керівників місцевих органів влади. В першу чергу, це донесення до кожного жителя Житомирщини інформації щодо отримання субсидії, своєчасне забезпечення громадян бланками та інформаційними матеріалами, надання допомоги в заповненні всіх документів людям з обмеженими можливостями, а також своєчасний розгляд усіх звернень та інформування населення про їх результати. Сергій Машковський дав доручення керівникам районів провести широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію. 

 

В області вже надруковано 650 тис. бланків заяв та декларацій, інструкцій щодо їх заповнення, а також пам’яток споживача. Так 584 тис. буде розповсюджено через відділення «Укрпошти», а решта залишиться у сервісних центрах ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз», теплопостачальних компаній та органах соціального захисту населення. Так при потребі громадяни зможуть отримати бланки всіх документів саме там.

 

Важливо, що завдяки спрощеній системі передбачено лише дві підстави для відмови у наданні субсидії – здійснення одноразової покупки на суму понад 50 тис. грн. або надання недостовірних даних. У такому разі громадяни повертатимуть подвійний розмір субсидії.

 

В області розроблена дорожня карта «Порядок надання житлових субсидій домогосподарствам області». окрім цього в департаменті праці та соціального захисту населення працює телефонна «гаряча лінія» за номером: (0412) 24-14-08.

 

Органи соціального захисту населення Житомирщини будуть працювати без перерви, а відповідальні працівники чергуватимуть на вихідних. Вже з 3 квітня розпочнеться щоденний моніторинг доставки декларацій і заяв.   

 

На нараді також піднімалося питання про необхідність запровадження енергоефективних технологій (встановлення лічильників, утеплення будинків), які дозволяють економити 40-70% енергоресурсів. Адже за статистикою 40% газу в Україні споживає саме житловий сектор.   

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку