Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Експорт житомирської продукції до Російської Федерації скоротився

06 Квітня 2015 • 12:20

Кіл-сть переглядів: 1 188

Найбільшими експортерами продукції залишаються підприємства легкої промисловості Житомирщини (Житомирська та Бердичівська філії СП ТОВ «РІФ-1», ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», ПрАТ ВКФ «Леся» (м. Новоград-Волинський), ПрАТ фірма «Арсанія» (м. Коростень), ДП «Модітал» та ТОВ «Фешен Груп» (м. Житомир), які за рахунок давальницької сировини виробляють взуття і одяг для експорту до країн ЄС. Так загальний обсяг реалізованої ними на експорт продукції становить майже 100%.   

 

За інформацією департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму, ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» (м. Житомир) виробляє тканини з волокон хімічних, мішки та пакети пакувальні, брезенти, навіси, тенти. Протягом січня-березня цього року замовлень та поставок до Росії не було. Натомість продовжується експорт продукції до Швеції, Німеччини та Польщі.

 

ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» скоротив експорт продукції до Росії із 60% (у 2014 році) до 10% (у 2015 році). Натомість підприємство розширило ринки збуту в Республіці Білорусь, Фінляндії та США.  

 

Свої торгівельно-економічні зв’язки з Російською Федерацією розірвало ТОВ «Екта-Пром» (м. Житомир), яке займається виробництвом світлодіодних екранів. Підприємство розширює ринки збуту в Україні та освоює європейський ринок. Основна частка його експорту припадає на Німеччину, Францію та Швейцарію.

 

У зв’язку із загостренням ситуації на сході України, більше не постачає бруківку до Росії і Державне підприємство «Підприємство Житомирської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області (№ 4)». Заклад поступово переорієнтовується на експорт своєї продукції до Литви.

 

ТОВ «Фабрика «Класум» (Житомирський район, с. Тетерівка) припинило у 2015 році постачання меблів на російський ринок. На разі розглядається можливість експорту продукції в Польщу.     

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку