Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: субсидії та допомога бійцям АТО – першочергові завдання для влади Коростишівського району

22 Квітня 2015 • 15:11

Кіл-сть переглядів: 608

Переваги спрощеної системи надання житлових субсидій мають відчути і жителі Коростишівського району. Таке завдання перед представниками влади різних рівнів поставив голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час робочої поїдки в цей район.

 

Сергій Машковський зазначив: «Цього року кількість отримувачів субсидій на Житомирщині збільшиться втричі. Кожна родина, яка потребує підтримки держави, повинна її отримати. Ми вже розповсюдили бланки заяв і декларацій, а зараз маємо скоординувати роботу всіх служб  і відомств, аби контролювати потік громадян, які подаватимуть документи. Особливу увагу треба звернути на людей похилого віку та з обмеженими фізичними можливостями. До них потрібно прийти особисто і допомогти заповнити всі документи».

 

У Коростишівському районі працівники «Укрпошти» рознесли по домогосподарствах 17822 бланки заяв і декларацій. У районне управління праці та соціального захисту населення надійшло 270 пакетів документів.

 

Не менш важливе питання, яке обговорювалося на нараді, стосувалося підтримки бійців АТО та родин загиблих військовослужбовців.

 

«Неприпустимо, щоб учасники АТО залишилися сам-на-сам зі своїми проблемами. Ми маємо довести, що турбуємося про них і хочемо допомогти. Адже саме завдяки мужності і патріотизму наших земляків на Житомирщині мир і спокій», – наголосив Сергій Машковський.

 

Так, у Коростишівський район повернулося 142 демобілізованих, 38 бійців отримали поранення за весь час бойових дій на сході України, а троє загинули. Окрім цього, 10 жителів району отримали статус учасника бойових дій, а 6 – інваліда війни. На Коростишівщині розроблена програма соціальної підтримки учасників АТО, завдяки якій всі воїни отримують належну допомогу. За оперативними даними, 62 бійці подали заяви на отримання земельних ділянок, а також 62 родини були безкоштовно забезпечені дровами.  До допомоги мужнім захисникам Батьківщини залучаються представники всіх рівні влади,  а також волонтери та громадськість.

 d

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку