Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Героям слава! Подвиг Михайла Забродського і 95-ї бригади

27 Квітня 2015 • 11:01

Кіл-сть переглядів: 1 373

Газета «Урядовий кур’єр» та Генеральний штаб Збройних Сил України започаткували спільний проект «Героям слава!». У рубриці будуть публікації про доблесну службу офіцерів і рядових, які з честю виконують священний обов’язок на сході державі. Перший матеріал надруковано в газеті «Урядовий кур’єр» № 75 від 24 квітня 2015 року під заголовком «Командувач Високомобільних десантних військ ЗСУ Михайло Забродський: «Справді горджусь, що командую патріотами і професіоналами».

 

В інтерв’ю Михайло Забродський розповідає про доблесть і героїзм житомирських десантників та власне бачення майбутнього Збройних Сил України.

 

Командувач звернув увагу, що за час проведення АТО четверо військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади стали Героями України, у тому числі і полковник Тарас Сенюк – посмертно.

 

«Не покривлю душею, коли скажу, що мені випала честь очолювати справді достойне братство військових, чиї заслуги і, не побоюсь цього слова, подвиг втілено у врученій мені (як їхньому командиру) Зірці Героя», – зазначив Михайло Забродський.

 

Серед заслуг 95-ї бригади – взяття і утримання гори Карачун, що вирішило долю міста Слов’янська, успішний штурм Савур-могили, який попередив значно масштабнішу трагедію, ніж під Іловайськом, а також переправа через річку Кальміус, бої під Кривою Лукою, Красним Лиманом, Дяково і оборона донецького аеропорту.

 

Військовослужбовець переконаний, що навчені грамотно воювати війська за вмілого керівництва здатні перемагати навіть матеріально і технічно краще оснащення противника.

 

Михайло Забродський зауважив: «Справді горджусь, що командую патріотами і професіоналами, які вміло і мужньо захищають найвищу цінність – Вітчизну».

 

ДОВІДКОВО: Михайло Забродський народився у 1973 році в Дніпропетровську. Закінчив Інженерно-космічну академію ім. Можайського та Коледж командування армії та Генерального штабу США. Розпочав службу на посаді командира взводу протитанкових керованих ракет в аеромобільних військах. Протягом 2012 – 2014 років – командир 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Герой України. Командувач Високомобільних десантних військ ЗСУ.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку