Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До Житомирщини приїхали 7130 переселенців

28 Квітня 2015 • 13:59

Кіл-сть переглядів: 721

Переселенці, що внаслідок військових дій на Донбасі прибувають на Житомирщину, мають вирішити багато питань: знайти роботу та постійний заробіток, житло, задовольнити потреби в їжі та одязі, вирішити питання з медичним обслуговуванням. Держава та обласна влада максимально сприяють їм.

 

Станом на 27 квітня загальна кількість переселенців з Криму і Донбасу, що прибули до Житомирської області, складає 7130 особу. Як показує статистика, переселенці із зони АТО не поспішають працевлаштовуватися на новому місці. Причини різні – одні не шукають роботу, бо сподіваються через певний час повернутися додому, інших не влаштовують наявні вакансії, розмір зарплати та ін. Хтось розраховує на державні виплати та гуманітарну допомогу, підтримку волонтерів.

 

Родина Резнікових, що минулого року приїхала з Донецька, – яскравий приклад того, як можна адаптуватися на новому місці. Переселенці оселилися в Іршанську, чоловік влаштувався майстром по ремонту взуття, діти окрім середньої школи навчаються музиці. Десяту частину коштів, які сім’я отримує від держави, віддає бійцям АТО. Родина переселенців планує продати житло в Донецьку та залишитися в Іршанську.

 

Влаштовуватися на новому місці чи очікувати допомогу – право і вибір кожної людини, що прибуває з території антитерористичної операції. За першою консультативною допомогу переселенці можуть звертатися до облдержадміністрації, каб. 108, тел. 47-44-69. Тут їм підкажуть, як отримати матеріальну допомогу, соціальні виплати, допоможуть у працевлаштуванні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку