Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З турботою про дітей-сиріт

29 Квітня 2015 • 14:17

Кіл-сть переглядів: 823

Традиційна зустріч керівництва області з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які цього року закінчують загальноосвітні навчальні заклади відбулася сьогодні, 29 квітня, в Житомирі.

 

«У нашій області проводиться постійна системна робота з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Цього року на Житомирщині 176  таких діток. – сказав заступниг голови облджержадміністрації Ярослав Лагута –  Ми прийшли на цю зустріч, аби поділитися з вами своїм батьківським теплом та провести у доросле життя. Бажаю, аби ви стали гідними громадянами України та щирими патріотами нашої Батьківщини. Окрім цього, дякую всім тим, хто долучається до вашого життя. Пам’ятайте, що майбутнє у ваших руках і ви маєте реалізувати всі надії та сподівання людей, які вас підтримували і виховували» – сказав він.

 

Кожен  випускник отримає матеріальну допомогу від керівництва області. Загалом на це було спрямовано 44 тис. грн. Діти також  переглянули концертну програму, яку підготували для них студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка та отримали солодкі подарунки.

 

ДОВІДКОВО: На обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів області перебуває 3348 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У сімейних формах виховання проживає 86,11% дітей зазначеної категорії, з яких 2271 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, перебуває під опікою, піклуванням в сім’ях родичів.

 

В області діє 34 дитячих будинки сімейного типу та 198 прийомних сімей, в яких виховується 615 дітей.

 

Окрім цього, Житомирщина прийняла 32 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників та дитячому будинку сімейного типу, що прибули з Донецької і Луганської областей.

 

Прес-служба облдержадміністрації   

Версія для друку