Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Діалог влади та суспільства

07 Травня 2015 • 15:41

Кіл-сть переглядів: 757

 

 

 

Для координації дій облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та регіональних Офісів реформ у напрямку реформування місцевого самоврядування та децентралізації 7 травня відбулася он-лайн нарада.  Її провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

 

Мета – обговорення ходу реалізації закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», зокрема, у частині створення умов для територіальних громад, які виявили бажання об’єднатися з іншими  шляхом розроблення проектів перспективних планів; стан функціонування регіональних офісів реформ, плану спільних заходів та завдань щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та зацікавлених сторін.

 

«Для нас дуже важливо сьогодні налагодити конструктивний діалог влади та суспільства для того, аби шлях об’єднання територіальних громад відбувся у стислі терміни та з максимальною користю для людей. Без цього етапу ми не зможемо розвиватися далі. Але до організації цього процесу потрібно підходити зважено, враховуючи конкретну ситуацію та думку людей», – наголосив В’ячеслав Негода. І додав, що реформа матиме успіх, а відтак люди відчують поліпшення якості життя лише тоді, коли вона буде позитивно сприйнята та буде готовність суспільства щось змінювати.

 

Житомирську область на он-лайн нараді представляв заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, керівник регіонального офісу реформ Роман Слідзевський, керівник апарату обласної ради, директори відповідних департаментів та управлінь облдержадміністрації.

 

Вячеслав Поліщук поінформував, що Житомирська область активно включилася у процес реформування місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади, формування спроможних територіальних громад. Є тісна співпраця з регіональним офісом реформ, окреслено завдання щодо посилення роз’яснювальної роботи серед зацікавлених сторін.

 

В он-лайн нараді взяли участь: виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Мирослав Пітцик, директор Проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» (Діалог) Олена Томнюк та інші.

 

 

 

Версія для друку