Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про що хочуть говорити громадські активісти

12 Травня 2015 • 12:25

Кіл-сть переглядів: 651

12 травня голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова обласної ради Віталій Француз провели зустріч з активом громадської ради при облдержадміністрації стосовно кадрових призначень на керівні посади.

 

Громадські активісти звернулись до керівництва області щодо можливого призначення на посаду начальника УМВС України в Житомирській області кандидатури, яка не пройшла громадського обговорення в області. Нагадаємо, напередодні 9 травня з цієї посади звільнено Григорія Полковнікова. Тому активісти занепокоєні, аби наступне призначення не відбулося без громадського обговорення.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, вислухав присутніх та роз’яснив, що він, як представник органу державної виконавчої влади, не має повноважень рекомендувати або погоджувати з МВС України кандидатуру начальника обласного управління міліції. Від себе додав, що мабуть, недоцільно робити серйозні кадрові пертурбації,  напередодні масштабних заходів (коли вся країна, в т.ч. і Житомирська область, перебувають у  режимі підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій).

 

За результатами зустрічі, активісти громадської ради при ОДА вирішили підготувати чергове звернення до Міністра внутрішніх справ України з проханням провести громадське обговорення кандидатури на посаду начальника УМВС України в Житомирській області до його призначення. Сергій Машковський та Віталій Француз висловили свою підтримку громадським активістам.

 

 

Версія для друку