Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина відсвяткувала травневі свята гідно

12 Травня 2015 • 12:41

Кіл-сть переглядів: 568

Святкові вихідні – 9-11 травня – на Житомирщині пройшли спокійно. В області відбулися масштабні заходи до Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Понад 20 тис. жителів області у кожному районному центрі та місті обласного значення покладали квіти та збиралися на мітинги з нагоди святкувань.

 

Грубих порушень громадського порядку та провокацій під час проведення масових заходів не відбулося, – повідомили в УМВС України в Житомирській області.

 

Нагадаємо, лише в обласному центрі 9 травня на мітинг до Монументу Слави прийшли декілька тисяч житомирян та гостей міста, маючи на одязі нові символи – маки пам’яті. Також учасники заходу долучилися до створення найбільшого в області маку пам’яті навколо вічного вогню. Житомирянам було представлено макову інсталяцію на алеях, коридор пошани та символічну передачу гільзи від покоління ветеранів учасникам АТО у знак збереження миру.

 

Напередодні святкових заходів керівники області та районів провели зустрічі із родинами загиблих учасників АТО та ветеранами війни. Останні ж були також залучені до проведення уроків пам’яті у навчальних закладах області.

Версія для друку