Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Допомагаємо демобілізованим

13 Травня 2015 • 08:24

Кіл-сть переглядів: 680

Про співпрацю влади з волонтерським рухом на Житомирщині говорили у прямому ефірі на телеканалі «СК1» 12 травня 2015 року.

Гостем студії був заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Він сказав: «Ця війна – це народна війна. І без волонтерів неможливо було б зробити й десяту частину. Дії влади та громадськості співпадають і ефективно доповнюють один одного».

 

Влада постійно співпрацює з волонтерами. Зокрема, діє Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території та бійців АТО і їх сімей.

 

При облдержадміністрації організоване Єдине вікно, куди можуть звертатися військовослужбовці для вирішення всіх питань. Центр допомоги учасникам АТО працює при облдержадміністрації у 101 кабінеті. Його основна мета – забезпечити максимально оперативне вирішення питання заявника, без відвідування ним кабінетів. Спеціалісти ведуть військовослужбовця з моменту озвучення проблеми до її  вирішення. За телефонним  номером  (0412) 47-50-06 можуть звернутися учасники АТО та члени їх сімей і одержати консультацію.

 

Зараз на Житомирщині проходить також паспортизація учасників АТО та їх сімей з метою визначення потреб цих родин та забезпечення їх допомогою.

 

Ярослав Лагута зазначив, що соціальних питань в області багато, але приорітетом лишається підтримка демобілізованих.

 

Версія для друку