Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кредитні кошти для фермерського господарства

20 Травня 2015 • 14:01

Кіл-сть переглядів: 942

 

25,6 млн.грн. – таке фінансування бюджетної програми для надання фермерським господарствам кредитів заплановано у 2015 році.

 

Про це повідомив директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства Олег Хоменко.

 

Відкрито асигнування (певні суми коштів, виділені із централізованих і децентралізованих джерел, фінансових ресурсів для покриття видатків на певні цілі), перші кошти вже спрямовані в регіони.

 

Вперше за останні десять років фінансування відбувається на конкурсній основі не в жовтні-грудні, а в травні. Завдяки цьому фермери зможуть використовувати кошти на завершення весняно-польових робіт та своєчасну підготовку до збирання.

 

На сьогоднішній день Департаментом агропромислового розвитку ЖОДА заплановано проведення засідань районних конкурсних комісій у Романівському, Житомирському, Червоноармійському та Олевському районах. Загалом участь у конкурсі планують взяти 6 фермерських господарств.

 

Попередньо 26.03.2015р. була проведена нарада із головами та секретарями районних конкурсних комісій, головами фермерських господарств, які виявили бажання  прийняти участь у конкурсному відборі. Всім учасникам наради  надано методичні рекомендації щодо підготовки виробничої бази, документів передбачених Порядком, механізму отримання пільгового кредитування, дотримання вимог Порядку спрямування і використання субвенції обласного бюджету за напрямом. 

 

За більш детальною інформацією щодо отримання фінансової підтримки фермерським господарствам слід звернутись до регіональних відділень Укрдержфонду, адреси яких розміщені на сайті http://ukrdf.org.

 

Версія для друку